El Consell de la Selva amplia els serveis de residus a Blanes i Riudarenes

El primer ha incorporat una deixalleria i el segon ha delegat tota la recollida de residus

El Consell Comarcal de la Selva ha ampliat les competències de gestió de residus amb la delegació de la deixalleria de Blanes i del servei de recollida de totes les fraccions al municipi de Riudarenes.

Des del passat dia 2 de gener, el Consell Comarcal de la Selva ha ampliat el servei de gestió mediambiental que porta a terme al municipi deBlanes amb la incorporació de la deixalleria municipal.

En el marc d’aquesta nova gestió es millorarà la imatge de la instal•lació i també es distribuiran targetes identificatives amb codi QR per a tots els usuaris de la deixalleria amb l’objectiu d’informatitzar i simplificar els registres d’entrades. La gestió integral dels residus amb l’empresa mixta NORA SA, incorporant la deixalleria amb la resta dels serveis de recollida, permet aprofitar sinergies per optimitzar recursos i millorar la gestió de la instal•lació.

Delegació de totes les recollides de residus de Riudarenes

Pel que fa a la delegació de competències dels serveis de recollida al municipi de Riudarenes es mantindran els serveis de recollida amb contenidors de càrrega posterior. Tot i així s’estudiarà el rendiment del model per optimitzar les recollides i aconseguir incrementar les ràtios de recollida selectiva del municipi. En el marc d’aquesta delegació es realitzarà una campanya de conscienciació ciutadana, que ja s’ha iniciat aquest mes de gener, focalitzada en el reciclatge general i el bon ús dels serveis de recollida de residus.

Actualment, el Consell Comarcal de la Selva presta els serveis delegats a través de gestió indirecta per part de l’empresa d’economia mixta Serveis Mediambientals de la Selva, Nora SA, que ja té presència a 21 dels 26 municipis de la comarca. D’aquests 21 municipis on es fa algun servei relacionat amb els residus municipals són 14 els que han delegat la gestió integral dels residus.

El conseller de Medi Ambient, Josep Roquet, ha destacat “la tasca que s’està duent a terme en tots i cadascun dels serveis de la gestió de residus”. En aquest sentit, Roquet ha assenyalat que es realitzen serveis que van des de la recollida selectiva dels contenidors de reciclatge (paper, vidre, envàs i fracció orgànica) i del contenidor de fracció resta o rebuig, servei de compostatge casolà, gestió de deixalleria, fins a recollides específiques com són la recollida de trastos o de restes vegetals, així com també la neteja viària i neteja de platges.

El responsable de Medi Ambient a l’ens comarcal també ha incidit en la implantació de nous serveis, com el d’inspecció que ajuda a eradicar mals usos, les millores que s’estan duent als serveis actuals, com podria ser el canvi de model a Blanes per un model més eficient i promoció del porta a porta i les diverses campanyes de sensibilització que es porten a terme periòdicament.

El Consell Comarcal de la Selva gestiona aquest servei comarcal a través de l’empresa NORA SA, formada per el Consell Comarcal, l’Ajuntament de Blanes i el grup Ferrovial.