Més de 570 persones es fan donants de medul·la per ajudar un alumne malalt del Vedruna de Girona

Les xifres suposen un rècord sense precedents a la demarcació

La sala d'actes de l'escola Vedruna ha quedat petita els dos dies que s'han fet les donacions. La setmana passada, hi va haver una veritable allau de persones que volien fer-se donants de medul·la per veure si eren compatibles amb en Roger. A primera hora de la tarda, la cua ja ocupava tota la vorera del carrer i, tot i que la previsió era allargar la donació fins a les nou, els metges i infermeres van estar treballant fins a les onze de la nit. Es van aconseguir més de 310 donants de medul·la òssia.

Entre els donants, tant pares d'alumnes com ciutadans aliens a l'escola que, en conèixer la notícia, van decidir fer el pas per intentar ajudar l'alumne. A més, el registre de donants és universal i les dades estan creuades per tal de trobar donants compatibles a nivell mundial.

Aquest dijous s'ha fet la segona jornada de donacions. En aquesta ocasió, el ritme de persones ha estat constant però més fluid que el primer dia. S'han aconseguit més de 166 donacions de medul·la.

A aquestes xifres, cal sumar-hi la gent que –fora de l'horari a l'escola- s'ha adreçat a l'hospital Josep Trueta a donar. En total, ho han fet un centenar de persones. Per tant, la xifra global arriba a les 576 donacions. Aquestes són xifres rècord ja que en tot un any no s'arriba ni a la vintena de donacions a l'Hospital Josep Trueta de Girona. A banda de les donacions de medul·la, hi ha hagut 290 donacions de sang en els dos dies.