La UdG alerta d'un assetjador que enregistra les noies als lavabos del campus del Barri Vell

La universitat ha incrementat la seguretat privada

La Universitat de Girona (UdG) ha alertat de la presència d'un assetjador que estaria actuant pels volts del Campus del Barri Vell. Els Mossos d'Esquadra i la Policia Municipal de Girona investiguen la denúncia d'una estudiant que el passat 29 de novembre va adonar-se que algú l'estava gravant mentre era al lavabo de la facultat de Turisme.

La noia va relatar que va veure una mà per sobre la paret de lavabo i que va intentar perseguir l'home però no el va atrapar. Això sí, en va facilitar la descripció a la policia: home d'uns 35 anys, no gaire alt, amb cabell castany fosc, ulleres i vestit amb roba fosca.

La universitat també té constància d'un altre cas d'intent d'agressió pels volts de la universitat i s'investiga si els dos fets estan relacionats. La UdG ha alertat els estudiants via correu electrònic i ha reforçat la vigilància al centre.

Ampliació:

L'alumna de la facultat de Lletres i Turisme de la UdG va denunciar que un home va intentar gravar-la o fer-li fotografies amb un mòbil mentre era a un dels lavabos mixtes de la tercera planta. Això va passar a finals de novembre. Quan la noia es va adonar de la situació, va sortir corrents del lavabo i va tenir temps de veure el sospitós. L'ha descrit com un home d'uns 35 anys, de complexió normal, amb el cabell castany fosc, que duia ulleres i anava vestit amb roba fosca.


La noia va posar el cas en coneixement dels responsables de la universitat i el dia 29 va interposar la denúncia. El deganat va decidir enviar un correu electrònic a tots els estudiants i al personal d'aquesta facultat perquè estiguessin alerta. Al mail, parlen d'un home que ha provocat "diversos incidents" amb noies i s'explica, també, un intent d'agressió sexual que hauria passat als voltants del campus del Barri Vell.

En el comunicat també aporten la descripció del sospitós i es demana als alumnes que estiguin atents i posin en coneixement de la consergeria o dels professionals de la universitat qualsevol incident. A més, remarquen que estan fent tots els esforços per solucionar aquest assumpte.

Inicialment, la comunicació signada conjuntament pels degans de Lletres i de Turisme es va fer arribar només als alumnes d'aquesta facultat però, posteriorment, des del rectorat ho van fer extensiu al conjunt de la comunitat de la UdG.

Cas aïllat i sospitós retratat

El vicerector d'Economia i Infraestructures, Ricard Rigall, ha explicat que van decidir enviar el correu electrònic perquè volien evitar que es difonguessin rumors i per precaució. Ara bé, tot i que el mail parla de diferents incidents, reconeix que només hi ha una única denúncia i, per tant, que es tracta d'un "cas aïllat". "No tenim constància que s'hagi tornat a repetir", ha ressaltat.

La UdG ha reforçat la vigilància al campus. També han facilitat imatges enregistrades per les càmeres de videovigilància de la facultat a la policia per intentar identificar el sospitós. "La persona està enregistrada i la policia té la foto i han engegat els procediments per poder-lo identificar", indica Rigall que assegura que el suposat assetjador és "aliè" a la universitat.

En relació a l'intent d'agressió als voltants del campus, Rigall ha detallat que va tenir lloc a finals de setembre i que no hi ha cap indici que relacioni els dos casos. Ni Mossos d'Esquadra ni Policia Municipal tenen denúncia per aquest fet.

Per tot plegat, Rigall ha demanat tranquil·litat i no generar alarmisme. Segons assegura el vicerector, no hi ha "cap mena de motiu" perquè la comunitat universitària estigui intranquil·la. "No hi ha cap fonament objectiu perquè cap membre de la universitat es pugui sentir insegur", conclou Rigall.