L'esquí salva un macropont de desembre molt fluix per a l'hostaleria gironina

Des del sector ho atribueixen a que molta gent ha preferit viatjar a l'estranger

L'esquí ha estat la nota positiva d'un pont de la Puríssima atípic. Les xifres d'ocupació a la costa i a l'interior han estat "molt pobres", segons ha explicat el president de la Federació d'Hostaleria de les comarques de Girona, Antonio Escudero. "La gent ha buscat clima i han preferit marxar a fora aprofitant que el pont enganxava dos caps de setmana", ha explicat. Amb tot, el president dels hostalers gironins ha reconegut la bona ocupació que s'ha registrat al Pirineu, però recorda que "el nombre de places que s'ofereix és molt petit".

On s'ha notat especialment la poca afluència ha estat a la costa on amb prou feines s'ha arribat al 40% d'ocupació. Una xifra molt baixa tenint en compte que només es manté obert un 30% de l'oferta turística. "Ens ha perjudicat que hi hagi tants dies de pont. L'any passat ens va anar molt bé, tant a la costa com a l'interior", ha reconegut Escudero.

Malgrat aquesta sensació agredolça, el president de la Federació d'Hostaleria de les comarques de Girona, confia en millorar les xifres de cara a Nadal. Escudero explica que són unes festes més familiars i "són pocs els que aprofiten per fer viatges a l'estranger".

A muntanya en canvi les sensacions són ben diferents. De fet, ja s'esperava una bona afluència d'esquiadors, sobretot després de les xifres dels últims dos caps de setmana. El director de La Molina, Toni Sanmartí, ha explicat que els hotels i apartaments de la zona estaven "molt satisfets" amb la quantitat de clients, sobretot perquè molts reservaven de cara a les vacances de Nadal. "Tenim més de 40 quilòmetres d'estació oberts, i això fa que la gent marxi molt satisfeta i reservi per més endavant", comenta Sanmartí.

Augment de venda de forfets

Les estacions d'esquí han estat les grans beneficiades d'aquest llarg pont, i això s'ha traduït en una major venda de forfets i de visitants. La Molina ha voltat els 25.000 tiquets venuts, un 70% més que l'any passat. Això s'explica per les nevades de finals de novembre que han permès obrir bona part de l'estació. "A més el temps ha acompanyat i s'ha pogut esquiar molt bé", ha comentat Sanmartí.

Masella per la seva banda ha tancat el pont amb 41.000 visitants. La jornada amb més afluència va ser el dijous 8 de desembre on es van fregar els 7.000 esquiadors en un sol dia. En el cas de Masella, l'estació estava oberta gairebé al 100% i amb 41 quilòmetres de pista. L'altra gran estació gironina, Vallter 2000 també ha tancat amb molt bones sensacions. El seu director, Enric Serra, reconeix que ja s'ho esperaven i que els ha anat "molt bé" per arrencar la temporada.

Més despesa

El pont però ha servit per corroborar una de les sensacions que "ja es venia notant" segons Sanmartí, i és que la despesa per part del client ha pujat. "La gent es deixa anar una mica més. A l'estiu ja vam notar que el tiquet mitjà era més alt i ara ho hem confirmat", ha explicat Sanmartí.

Unes sensacions que també ha copsat Escudero. De fet aquesta millora adquisitiva explica, en part, que moltes de les persones que han pogut fer el pont aprofitessin per viatjar lluny. Les destinacions més habituals han estat les grans capitals europees, nord d'Àfrica i en menor mesura Sud-est asiàtic i l'Amèrica Llatina.