La campanya solidària d’Espai Gironès ja compta amb 60 voluntaris i 21.600 minuts donats

Els participants poden escollir entre una seixantena d’activitats per destinar el seu temps a ajudar als altres

La campanya solidària d’aquest Nadal de l’Espai Gironès, que es du a terme de l’1 de desembre al 5 de gener, ha començat amb molt bon ritme fins al punt que ja es preveu ampliar les activitats programades perquè els participants s’hi apuntin i  puguin donar part del seu temps a ajudar als altres. 

En els primers quatre dies s’ha comptabilitzat una seixantena de voluntaris que han donat 21.600 minuts. Per altra banda, les activitats que s’estan portant a terme al Centre Comercial per conscienciar sobre el voluntariat en el marc de la campanya solidària també estan tenint molt d’èxit: el primer dels espectacles infantils previstos, que es va organitzar dissabte a càrrec de la companyia de teatre La Minúscula, va aplegar nombrós públic així com la xerrada per donar a conèixer el treball de la residència geriàtrica Maria Gay de Girona, i la conferència de la coordinadora de la Federació de Voluntariat de Catalunya a Girona, Maria Solés, que es va portar a terme divendres.

Des del Centre Comercial es destaca la satisfacció per la bona resposta que està tenint la campanya solidària.

Fins al 5 de gener

La campanya L’Espai del Temps. Aquest Nadal dóna temps als que més ho necessitin! té per objectiu estimular l’altruisme i incentivar el voluntariat. Es fa en col·laboració amb divuit entitats i ONG de les comarques gironines: Les Vetes i Nostra Llar de Salt; Mas Moner de Llagostera; el Centre Geriàtric Maria Gay de Girona; el Casal dels Infants de Salt; el Centre Educatiu de Montilivi de Girona; la Plataforma Educativa de Salt; la Fundació Catalunya La Pedrera; Càritas Girona; la Fundació Privada Banc dels Aliments ; Terra Viva d’Olot; APAPE del Pla de l’Estany; APNAE; Fundació Mona de Riudellots de la Selva;  l’Associació de Naturalistes de Girona; i l’Associació la Sorellona. També hi col·labora  l’Ajuntament de Salt, la Federació Catalana de Voluntariat Social i la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya. La intenció és  sumar el màxim nombre de minuts de donació de temps per part de les persones que hi participin.

En aquesta ocasió la campanya compta amb quatre padrins de luxe: la productora, guionista i directora de cinema, Isona Passola; l’actor, cantant i model Roger Berruezo; la cantant i actriu Elena Gadel; i l’humorista i imitador Pep Plaza.

Una seixantena d’activitats solidàries

A la planta baixa del Centre Comercial s’ha habilitat una zona per informar a tots els que s’hi acostin dels detalls de la iniciativa i de com ho poden fer per col·laborar-hi.  S’han programat una seixantena  d’activitats relacionades amb projectes solidaris de les comarques gironines que aborden problemàtiques socials en l’àmbit de la vellesa, els infants i el medi ambient i amb els quals es pot col·laborar. Les persones que hi participin hauran d’escollir el projecte o projectes que prefereixin i dir quant temps hi volen dedicar, amb un mínim de 60 minuts.

La campanya preveu que es dugin a terme activitats dins i fora de l’Espai Gironès. Es podrà visitar les residències d’avis Maria Gay de Girona, Les Vetes i Nostra Llar de Salt, Mas Moner de Llagostera i ajudar a les diferents activitats que s’hi duen a terme; també es podrà col·laborar amb els tallers manuals amb persones grans en fase inicial de malalties neurodegeneratives o amb els programes d’acompanyament educatiu de la Fundació Catalunya la Pedrera. Altres opcions són: participar en la millora de l’espai infantil de la Fundació Mona de Riudellots de la Selva; passejar gossos de les protectores d’animals del Pla de l’Estany i Terra Viva d’Olot; restaurar un ecosistema per amfibis a la Vall de Sant Daniel de Girona; netejar el Parc de les aigües braves de la Pilastra amb pesca elèctrica; col·laborar en la distribució d’aliments recollits al gran recapte del Banc dels Aliments; plantar arbustos al Parc dels Aiguamolls de l’Empordà; i ajudar en l’organització d’un sopar la Nit de Nadal, per a 20 persones en situació d’exclusió social, a la Sala d’Exposicions del Centre de Recursos de la Gent Gran de Salt. Els voluntaris  de l’Espai del Temps s’encarregaran de servir el sopar a les 20:30h.

Per altra banda, a les instal·lacions del Centre Comercial s’elaboraran durant aquest mes postals de Nadal per part dels nens que després s’enviaran a diferents entitats que col·laboren amb la campanya. I també s’embolicaran joguines i roba que el Rei Baltasar entregarà el 4 de gener als nens del Casal dels Infants de Salt i als nois i noies ingressats al Centre  de Montilivi de Girona.

Conferències, documentals i espectacles

Durant la campanya L’Espai del Temps s’han previst a l’Espai Gironès diferent activitats per tal de conscienciar sobre la importància del voluntariat. Així, el divendres 16 de desembre, a les 18h, es farà una nova conferencia  a càrrec de la coordinadora de la Federació de Voluntariat de Catalunya a Girona, Maria Solés, amb el títol:  “Què és ser voluntari i donar el teu temps als demés” . A més, durant tot el mes de desembre les diferents entitats i ONG  que participen a la iniciativa duran a terme xerrades per explicar la seva feina.

També, i en col·laboració amb  Odeon Multicines Girona i DocsBarcelona, es projectaran dos documentals relacionats amb el món de la cooperació i l’ajuda a les persones necessitades: “5 Days to Dance” (el dissabte 10 de desembre a les 12h) i “Aproved for Adoption” ( el dissabte 17 de desembre a les 12h). L’entrada serà gratuïta.

A més, els dissabtes 10 i 17 de desembre i els divendres 23 i 30 de desembre , a les 18h, s’han programat més espectacles infantils a càrrec de la companyia teatral La Minúscula sobre la solidaritat i la cooperació per fer reflexionar als més petits.

El desenvolupament de la campanya es pot seguir a través de les xarxes socials de l’Espai Gironès i del web: www.espaigirones.com/ i s’hi pot participar explicant l’experiència com a voluntari amb l’etiqueta #jodonoelmeutemps.

La sisena campanya solidària

Amb aquesta campanya de Nadal L’Espai Gironès vol conscienciar de la importància de destinar temps a ajudar a les persones que ho necessiten . Les anteriors campanyes que va dur a terme el Centre Comercial es van destinar a la lluita contra la pobresa i a combatre l’exclusió social;  a recollir menjar per al Banc dels Aliments; i a recollir fons per a Càritas. També es va portar a terme una campanya solidària de suport a Unicef.