A presó tres lladres violents per múltiples robatoris a la Selva

Són tres homes de 20 i 23 anys que van acabar xocant en un marge durant una persecució policial

Els Mossos d’Esquadra van detenir el dia 21 i 22 de novembre, tres homes, de 20 i 23 anys, de nacionalitat colombiana, índia i algeriana, veïns de Girona i Salt, com a presumptes autors de dos robatoris amb força, dos robatoris amb violència, danys, lesions, conducció temerària i un delicte d’atemptat als agents de l’autoritat.
 
A quarts de dues de la matinada, els mossos van saber que s’acabava de produir un robatori en un domicili de  la població de Sils i que els autors havien fugit amb un vehicle tipus mono-volum.
 
De camí al domicili violentat es van creuar amb un vehicle que coincidia amb la descripció. Quan van fer les comprovacions van constatar que es tractava d’un turisme sostret a Salt el dia 12 de novembre.
 
Diverses dotacions policials van realitzar un seguiment al vehicle sostret des de la població de Sils (Selva Interior) fins arribar a la Giv-6703 direcció al santuari dels Àngels al terme municipal de Quart (Gironès).
 
Durant el seguiment, els sospitosos van fer cas omís a les indicacions dels patrulles i van donar diversos cops als vehicles policials provocant danys i posant en perill als usuaris de la via. En arribar a l’alçada d’un revolt de la GIV-6703 el mono-volum va impactar amb la part davantera esquerra contra un marge d’una muntanya i els agents van aprofitar per col·locar els vehicles policials al davant per evitar la fugida.
 
El conductor del vehicle fugitiu va marxar corrents per la muntanya i els altres dos passatgers van mostrar resistència activa a la seva detenció donant cops de puny i cosses als agents.
 
A l’interior del cotxe van localitzar i recuperar diversos objectes que havien sostret del domicili.
 
L’endemà la policia va localitzar de l’home que havia fugit per la muntanya i el van detenir.
 
La investigació dels mossos va concloure que aquells tres homes estaven implicats en diversos robatoris que s’havien produït a les poblacions de Salt, Riudarenes i Sils.
 
El 12 de novembre, els detinguts van violentar un domicili de Salt on van sostreure diversos objectes. Entre els objectes robats hi havien uns pals de golf de nen i la bossa de mà de la propietària amb les claus del cotxe. El vehicle estava estacionat al mateix carrer i els lladres se’l van endur.
 
En data 20 de novembre, mentre els propietaris d’un bar de la població de Riudarenes estaven fent el manteniment van veure que uns homes havien entrat a l’establiment a robar. Els lladres en veure’s sorpresos van estabornir a cops de pal de golf a l’amo del bar i van fugir del lloc amb el vehicle sostret.
 
Al dia següent, els lladres van entrar a robar en un habitatge de la població de Sils mentre els seus propietaris estaven dormint i van sostreure diversos objectes, entre ells uns ganivets de grans dimensions.
 
Tot seguit van entrar en un altre domicili de la localitat de Sils però en aquest cas van ser sorpresos pels propietaris. Quan van fugir de l’habitatge els lladres van intimidar i amenaçar a l’amo de la casa amb un ganivet de cuina de grans dimensions.
 
Els mossos van poder relacionar els tres detinguts amb tots aquests fets.
 
Els detinguts van passar el dies 23 i 24 de novembre, a disposició del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual va decretar el seu ingrés a presó.