Mor el conductor d’un turisme en un xoc amb una furgoneta a Sant Feliu de Buixalleu

El sinistre s’ha produït poc abans del migdia a la GI-553

El conductor i únic ocupant d’un turisme ha mort aquest dijous després de xocar amb una furgoneta a la GI-553, a l’alçada del quilòmetre 5, al terme municipal de Sant Feliu de Buixalleu (Selva), segons ha informat el Servei Català de Trànsit.

Els Mossos d’Esquadra han rebut l’avís al voltant de tres quarts de dotze del migdia. Pel que fa el conductor de la furgoneta, ha resultat ferit de poca gravetat.

Fins al lloc del sinistre, s’han activat quatre patrulles dels Mossos d’Esquadra, cinc dotacions dels Bombers de la Generalitat i l’helicòpter medicalitzat i dues unitats del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

Pel que fa l’afectació viària, el trànsit s’ha tallat en ambdós sentits de la circulació, segons Trànsit.

Ampliació:

L'accident mortal ha tingut lloc poc abans de tres quarts de dotze del migdia a la carretera GI-553, que uneix Hostalric amb Arbúcies. Al quilòmetre 5, hi ha el restaurant Grions, i és just allà on ha tingut lloc l'envestida mortal.

Segons les primeres hipòtesis, la víctima, un veí d'Hostalric de 77 anys, es volia incorporar a la carretera i fer un gir a l'esquerra. L'home sortia de l'aparcament del restaurant i anava sol amb el seu turisme tot terreny, un Suzuki grana.

Ha estat aleshores quan no s'ha adonat que una furgoneta Peugeot blanca circulava en direcció a Arbúcies, i els dos vehicles han xocat. La furgoneta ha quedat amb el morro destrossat i el vehicle de la víctima mortal ha rebut l'impacte al lateral esquerre. El vehicle ha anat a parar a l'altre costat de la calçada, ha sortit del voral i s'ha emportat un cartell per endavant.

A conseqüència del xoc, l'avi d'Hostalric ha mort gairebé a l'acte. El conductor de la furgoneta, un home de 58 anys, ha resultat ferit menys greu. Una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) l'ha traslladat fins a l'hospital Josep Trueta de Girona.

El sinistre ha fet activar quatre patrulles dels Mossos d'Esquadra, cinc dotacions dels Bombers de la Generalitat, l'helicòpter medicalitzat i dues unitats del SEM. L'accident ha obligat a restringir la circulació a la carretera durant gairebé dues hores, fins poc després de dos quarts de dues. Els Mossos d'Esquadra han tallat el tronc de la GI-553 en tots dos sentits de la marxa i han fet desviar els vehicles per la zona de l'aparcament del restaurant.