El Festivalet Posta de Sol clou exhaurint els tiquets de tastets gastronòmics

L'organització va qualificar l'esdeveniment d'"èxit absolut"

El Festivalet Posta de Sol va cloure ahir la seva primera edició celebrada aquest cap de setmana i fou catalogat d'un "èxit absolut" segons els organitzadors de l'esdeveniment.

La novedosa proposta organitzada per l'Ajuntament de Roses, amb la producció d'Atelier Esdeveniments i The Jump Productions, ha tingut molt bona acollida i la resposta del públic ha superat les expectatives inicials, com ho demostra que dissabte i diumenge es van exhaurir els tiquets que es van posar a la venda dels tastets gastronòmics Pica-Tasta; els  restaurants que oferien el Menú de la Posta de Sol van treballar sense descans els dos dies, i el públic va omplir els dos escenaris de la platja per escoltar i ballar al ritme de l’eclèctica selecció de músics dels  cinc concerts programats.

Fèlix Llorens, regidor de Turisme i Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Roses, ha valorat molt positivament  el  Festivalet; “ha tingut molt bona acollida per part del públic, tothom ens parlava de la qualitat gastronòmica i dels concerts. A més, hem aconseguit atraure no només gent de Roses sinó que també dels pobles dels voltants, sense oblidar que el paisatge de la badia de Roses ha estat el gran protagonista, una conjunció d’elements que ens convida a repetir l’any vinent”.

Un dels principals objectius del Festivalet Posta de Sol era desestacionalitzar el turisme al municipi, i el resultat demostra que ha estat tot un èxit. Tant dissabte com diumenge la plaça de les Botxes es van omplir de gent per degustar els tastets dels set establiments participants al Pica-Tasta (Brevatges, Ca la Valeria, Can Cairó, Eidos Beer, Jordà Vins, La Tantina i Si Us Plau), i en els dos dies es van vendre 5.000 tiquets de degustació, una xifra que ha superat les previsions.


 
Durant tot el cap de setmana també han treballat sense descans els 19 restaurants que han ofert el Menú de la Posta de Sol, el preu del qual coincidia amb l'hora de la posta de sol: 17,36€ el dissabte i 17,35€ el diumenge. Els locals que han participat han estat: Avenida, Ca la Valeria, Can Cervera by La Croqueta, Casa Paco, El Cerdanya, Depor, Els Pescadors, Gaia, Hostal Creus, L'Àncora, La Tantina, L'Estrop, L'Olivar, Ona Roses, Roc-Fort, Si Tapas Lounge, Si Us Plau, Tramonti Pep Curiel i Tramonti Platja.

El festival ha comptat amb dos escenaris, situats un a cada extrem del casc urbà de Roses. A la plaça de les Botxes s'ha instal·lat el Festivalet, mentre que a la platja de la Perola s'ha ubicat el Posta de Sol. El minimalista muntatge dissenyat per Atelier Esdeveniments ha contribuït a l'èxit de la proposta festiva i molts dels assistents ho han aprofitat com a fons per pujar imatges a Instagram i optar d'aquesta manera al premi del concurs de fotografia que es va posar en marxa el 12 d'octubre i que va acabar ahir a les 12 de la nit, i que ofereix la possibilitat de guanyar dos premis d'una nit per a dues persones als hotels Terraza i 1935 de Roses. Els integrants del jurat seleccionaran 15 fotografies del miler que s'han publicat a la xarxa social amb els hashtags #postadesolroses i #visitroses, i escolliran la guanyadora tant de la temàtica posta de sol rosinca com del propi festivalet. El guanyador del concurs es farà públic al llarg d'aquesta setmana.

L'apartat musical ha estat un èxit gràcies a la selecció d'artistes de The Jump Productions, que ha portat a Roses una proposta variada i diferent a l'habitual. Dissabte va trencar el gel Joan Rovira, que va demostrar sobre l'escenari Festivalet el perquè del premi a l'artista revelació per votació popular dels premis Enderrock 2016. L'ebrenc va fer vibrar el nombrós públic assistent, que va acabar dempeus seguint el ritme de les seves cançons. A la tarda va ser el torn de Veil (en substitució d’Alexa Goddard), un grup jove de Barcelona que amb la seva sensibilitat soul ha estat una de les sorpreses del festival. La seva actuació a l'escenari Posta de Sol va ser el preludi de la gran festa final que va protagonitzar el duo Serial Killerz. Figures habituals de la nit barcelonina, van convertir la platja de la Perola en una sala de festes durant més de dues hores amb tothom ballant a la sorra.

Diumenge al matí, vam poder gaudir de la primera actuació a Catalunya del grup Rory and the island, format per l'irlandès Rory Gallagher i el català Albert Serrano, i vam acomiadar el Festivalet Posta de Sol amb la veu de Víctor Branch, un jove artista barceloní que s'ha format musicalment entre Torreoella de Montgrí i Girona, i que a Roses va presentar el seu primer àlbum, 'Introspective'. Els dos dies es va comptar amb l'ambientació musical del DJ Sergi Vila, i diumenge al matí es va portar a terme a la Ciutadella de Roses, una activitat de Txi Kung a càrrec d'Albert Benítez.