Roses tanca temporada de creuers rebent la meitat dels turistes previstos

En total, cinc vaixells han fondejat a la badia i el municipi es continua posicionant entre les companyies de luxe

El port de Roses tanca avui la cinquena temporada estable de creuers al municipi. En total, durant aquest últim mig any, hi ha hagut cinc vaixells que han amarrat a port o bé fondejat a la badia (en aquest cas, els turistes arriben al moll amb barques llançadora).

La temporada d'aquest 2016 té una part positiva, però també una altra negativa. La positiva és que, per primer cop, hi ha hagut tres companyies que han fet escala a Roses. En concret són la Saga Shipping Company (amb el vaixell Saga Pearl II), la Silversea Cruise (amb el Silver Cloud) i la Noble Caledonia (amb el Serenissima).

Per contra, però, la part negativa és que aquesta temporada es tanca amb menys turistes que l'anterior. En concret, dels 2.000 turistes previstos, finalment se n'han rebut la meitat. El motiu és que el creuer Artania, que portava un miler de passatgers i que havia de fer escala a Palamós i a Roses, finalment va decidir no fondejar a la badia per decisió de la companyia.

A més de les tres escales inaugurals, la temporada d'aquest 2016 a Roses es completa amb les dues de la flota de la Seadream Yacht Club (companyia que fondeja a la badia cada dos anys). Aquest any, han visitat la vila els creuers Seadream I i II.

Segons destaca Ports de la Generalitat, aquesta temporada, malgrat que numèricament ha estat menor, sí que ha permès continuar posicionant Roses "al mercat creuerístic, principalment entre les companyies de luxe que busquen destinacions singulars per als seus vaixells i fan itineraris per la Mediterrània occidental".

Majoritàriament britànics

El creuer 'Serenissima' posa avui punt final a la temporada de creuers. El vaixell pertany a la companyia britànica de luxe Caledonia. Porta 78 passatgers, majoritàriament britànics, que visitaran Roses, el Museu Dalí o el jaciment d'Empúries.

El vaixell va arribar ahir a dos quarts de nou del vespre procedent de Portvendres. Preveu salpar a dos quarts de deu de la nit cap a Barcelona. El creuer, de bandera de Sant Vicenç i Granadines, té 87 metres d'eslora, 5de calat i 2.600 tones de registre brut.