La CUP de Girona reclama que es despengi definitivament la bandera espanyola de l’Ajuntament

Critiquen que s'hagi tornat a penjar de nou després de ser rentada

La CUP-Crida per Girona ha denunciat que l’equip de govern hagi tornat a hissar la bandera espanyola de l’edifici consistorial passada la Diada, tal i com van reclamar els grups de C’s i PP. La formació ha reclamat a Madrenas que actuï amb coherència i que retiri la bandera de forma definitiva, enlloc de cedir a la pressió dels grups espanyolistes i de la justícia espanyola.

Així, el regidor Lluc Salellas ha demanat a l’equip de govern que actuï “amb fermesa i determinació”, i ha instat Madrenas a “desoir les imposicions de les institucions de l’Estat espanyol i a fer respectar la voluntat del poble gironí i català”. Salellas s’ha preguntat “com farem efectiva la ruptura amb l’estat espanyol, ni tan sols no som capaços de mantenir-los ferms amb qüestions com aquestes”.

La CUP-Crida per Girona ja va criticar la presència de la bandera espanyola al consistori el juny del 2015 quan, després d’anys de no onejar-hi, l’equip de govern va decidir acatar una sentència judicial que l’obligava a hissar-la-hi.