El Festival d'Empúries clou amb 3.800 assistents i un 95% d'ocupació

L'única nota negativa fou el concert de Chambao del qual es retornaran els diners als espectadors

La tercera edició del Festival Empúries – Concerts al Fòrum Romà ha rebut més de 3.800 persones, assolint el 95% de la seva ocupació segons han informat fonts de l'organització.

El certamen va arrencar amb l’actuació de l’Enric Verdaguer, convertint-se en una de les grans sorpreses de l’any amb el seu primer disc, Moonstruck (Sony Music/ Música Global, 2015). A continuació va actuar Chambao, un concert emmarcat dins de la gira del  seu darrer treball discogràfic, Nuevo Ciclo (Sony Music, 2016) i que va ser motiu de diverses queixes pel lamentable estat en que es va presentar la seva líder al damunt de l'escenari.

L’endemà, el duet Maria Arnal i Marcel Bagés va ser el grup encarregat d’obrir la nit, on a diferència de Chambao van oferir una actuació impecable on presentaven alguns dels temes del seu segon EP, Verbena (Fina Estampa, 2016) .

Seguidament va ser el torn de  Manel. Un concert que va esgotar totes les  localitats disponibles el passat mes de maig. El grup barceloní va oferir el seu repertori on van presentar les cançons del seu quart àlbum, Jo competeixo (Warner, 2016) i van afegir-hi altres temes dels seus anteriors treballs discogràfic

Tot i l’èxit de convocatòria del Festival, l’actuació de Chambao, i per motius aliens a l’organització, va fer prendre la decisió als organitzadors  de retornar l’import de les entrades.

El Festival que es consolida com unes de les cites musicals de l’estiu, en l’entorn privilegiat de les Ruïnes d’Empúries, ja està treballant en la propera edició.