Dos detinguts i més de 4.000 plantes de marihuana a Sils

Els arrestats tenien dues cases llogades on hi cultivaven la droga

Nou operatiu policial contra el tràfic de marihuana a la urbanització Vallcanera de Sils (Selva). Els Mossos d'Esquadra han detingut dos joves, un de 23 i l'altre de 30 anys, que havien muntat plantacions a dues cases del carrer Tigre. Els arrestats són els llogaters dels habitatges. Els dos nois havien punxat la llum del carrer i amb l'electricitat abastien les làmpades i ventiladors que afavorien el creixement de la droga. En total, els mossos han comissat més de 4.000 plantes. A més dels dos detinguts, també hi ha una dona que està investigada. Les detencions arriben dues setmanes després de l'operatiu que els mossos van fer a la mateixa urbanització, i també a Riudarenes, i que va permetre desmantellar un clan de narcotraficants establert a la comarca.

Les detencions dels dos joves es van fer aquest dilluns. Els nois són de procedència marroquina, tenen 23 i 30 anys, i són veïns de Sils i Girona. Els mossos van entrar als habitatges que els arrestats havien llogat, tots dos situats al carrer Tigre, i a l'interior hi van descobrir dues grans plantacions de marihuana.

En una de les cases hi creixien 2.257 plantes. A l'altra, 1.800 més. A més, en tots dos casos els detinguts havien punxat la llum per alimentar les làmpades i aparells que afavoreixen el creixement de la marihuana. A més dels dos detinguts, els mossos també estan investigant una dona per la seva vinculació amb el tràfic de la droga.

Als dos joves se'ls imputa un delicte contra la salut pública i un altre de defraudació de fluid elèctric. Aquest dimarts, els Mossos d'Esquadra han anat fins a la urbanització Vallcanera per escorcollar els dos domicilis.

Aquestes detencions arriben pocs dies després que, a Vallcanera mateix, els mossos detinguessin part d'un clan de narcotraficants establert a la comarca. L'operatiu va tenir dos epicentres: la urbanització de Sils i la de Can Fornaca, situada a Riudarenes. També es va fer una entrada en un habitatge de Girona. En total, l'operatiu va fer quinze detinguts i va permetre comissar fins a 7.000 plantes de marihuana.

De tots els arrestats, el jutge en va enviar nou a presó. El líder del clan de narcotraficants era un jove de 39 anys, que vivia a Vallcanera, i que es recolzava en dues persones de confiança (que, al seu torn, feien tasques de lampista i de jardiner a les diferents plantacions de marihuana).