Quinze narcos detinguts en un operatiu a la Selva

Els agents han fet nou entrades i escorcolls i han decomissat més de 5.000 plantes

Un operatiu dels Mossos d'Esquadra contra el tràfic de marihuana s'ha saldat amb quinze detinguts. Els investigadors seguien la pista a una xarxa de narcotraficants que tenia cultius a l'interior de diferents cases de la urbanització de Vallcanera de Sils, Can Fornaca de Riudarenes i també a la ciutat de Girona.

Aquest dilluns a primera hora, agents de l'Àrea d'Investigació Criminal (AIC), policia científica i unitat de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) han fet nou entrades i escorcolls simultanis.

A les cases han decomissat més de 5.000 plantes de marihuana i han intervingut ventiladors, làmpades i fertilitzant que els traficants feien servir per als cultius.

Segons la investigació, es tracta d'un grup criminal organitzat, amb un líder que dirigia la xarxa. Està previst que els detinguts passin a disposició judicial dimecres.

Ampliació:

Cop policial a una xarxa de cultiu i distribució de marihuana a les comarques gironines. Els Mossos d'Esquadra, en presència dels lletrats de l'administració de justícia, han fet un total de nou entrades i escorcolls a diversos domicilis vinculats a la banda organitzada. Sis dels registres s'han fet a la urbanització Vallcanera de Sils, dos més a Can Fornaca de Riudarenes i el darrer escorcoll ha estat a la ciutat de Girona.

Al nucli de Vallcanera, entre les entrades que s'han fet en el marc de l'operatiu, els Mossos d'Esquadra han registrat una casa situada al número 15 del carrer Pau Casals. D'allà, els agents se n'han endut detingut el matrimoni que hi viu i han localitzat una plantació de marihuana en diverses estances. Durant el registre, la policia ha tret del garatge nombrós material per afavorir el creixement de la droga (làmpades, ventiladors, comptadors, etc.)

En total, durant l'operatiu que ha tingut com a epicentre les dues urbanitzacions de la Selva, els agents han detingut quinze sospitosos de formar part de la xarxa de narcotraficants. Està previst que passin a disposició del jutjat instructor de Santa Coloma de Farners dimecres.

Els investigadors dels Mossos d'Esquadra han seguit la pista dels narcotraficants i sospiten que es tracta d'un grup perfectament organitzat, amb un líder que s'encarregava de distribuir els cultius i gestionar el tràfic de la droga. La resta de membres de la banda, se centraven en tenir les plantacions d'interior de marihuana, que servien per abastir la xarxa de narcotràfic.

Durant es escorcolls, els Mossos d'Esquadra han decomissat més de 5.000 plantes de marihuana. A més, han intervingut nombrosos ventiladors, làmpades, comptadors, fertilitzant i utensilis que els arrestats feien servir per cultivar la droga.