Acaba un Temps de Flors passat per aigua

Es podria registrar una caiguda de visitants respecte els darrers anys

La pluja ha passat factura a aquesta 61a edició del Temps de Flors que avui ha posat punt i final. Tanmateix, segons ha explicat la regidora de Promoció Econòmica, Gloria Plana, podrien haver passat pel certamen floral més de 200.000 visitants, mostrant-se molt satisfeta. "Ni la pluja ha aturat els visitants, ja siguin els mateixos gironins com la gent de fora que durant tots els dies han estat pels carrers de Girona veient els patis i els projectes artístics", ha dit.

La regidora apunta cap a l'optimisme a l'espera de les xifres oficials que es facilitaran el proper dimecres. Els darrers dos anys es van registrar 244.000 visitants i les condicions atmosfèriques van ser molt més favorables que les d'enguany. Pel que fa a l'ocupació hotelera, Plana assegura que s'ha fregat el ple absolut, mentre que l'any passat es va registrar una ocupació del 80% entre setmana i del 100% els caps de setmana.

Aquesta darrera edició ha comptat amb novetats com la platja fluvial habilitada al riu Ter, un concert de campanes del centre històric de la ciutat o la instal·lació del piano de cua del Concurs Internacional de Música Maria Canals. També s'ha pogut veure el muntatge 'Món oníric' als soterranis de la Catedral i el 'Lymbus' a les escales de Sant Feliu.

A més, en aquesta 61a edició s'ha estrenat un nou festival floral de curtmetratges, el 'Just for Flowers', en què els participants han hagut de presentar un curtmetratge de 3 minuts de durada rodat en tan sols 48 hores.

La nova edició de Temps de Flors ha mantingut activitats ja consolidades anys anteriors, com el Girona A Capella Festival, que s'ha celebrat cada dia a la plaça Independència, o la commemoració del Dia Europeu de l'Òpera. Com en edicions anterior, s'ha publicat un llibre amb les imatges dels projectes florals de la present edició de la mostra, dissenyat i editat per Lara Pujol i amb fotografies de Joan Altés.
 

 

A photo posted by @xevifisio on


També ha repetit el 'Girona, mots i flors', cartells amb el nom d'una flor que n'expliquen l'etimologia i hi relacionen un text literari; la participació dels escolars gironins amb projectes diversos en el centre de la ciutat; el 'gastroflors', una oferta de menús gastronòmics a diversos establiments de l'Associació d'Hostaleria, Turisme i Restauració de Girona; i el 'Flors de Nit', que s'ha celebrat als vespres, oferint aperitius, còctels, tisanes, tapes, dolços, menús i altres especialitats elaborades amb flors en establiments de restauració i oci nocturn.

Un any més també s'han celebrat els concursos ja consolidats d'aquest festival, com són el Concurs d'Aparadorisme i Decoració Interior, en què han participat 152 establiments d'àmbit comercial, i que en aquesta ocasió ha guanyat la botiga Unnati del carrer Nou; i el concurs de flors, que enguany s'ha celebrat a l'església dels Dolors.

La tinent d'alcalde i regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme de l'Ajuntament de Girona, Glòria Plana, ha fet una valoració molt positiva d'aquesta edició i ha reivindicat la qualitat artística i creativitat dels projectes florals, valorant positivament la resposta dels dos projectes més innovadors d'aquest any. La regidora ha volgut agrair a totes les entitats implicades la feina d'aquests dies, i ha destacat que "aquesta edició ha sigut un èxit de tota la ciutat", agraint l'esforç i la dedicació de tots els voluntaris i professionals que hi han treballat.

Glòria Plana també ha destacat que Temps de Flors "ha d'adaptar-se als nous temps, però sense perdre la seva essència i mantenint en tot moment la seva identitat, fortament arrelada a la ciutat, i que ha anat creixent i consolidant-se en aquestes 61 edicions".

En el transcurs d'una gala celebrada aquest vespre al Centre Cultural La Mercè de Girona, s'han lliurat els premis del Concurs de Flors i Plantes, del Concurs d'Aparadors i del I Concurs de curtmetratges 'Just for Flowers'.