Deu detinguts i 1.238 plantes de marihuana localitzades en 9 dies a l'Alt Empordà

La major plantació es va localitzar al barri gitano de Figueres

Els Mossos d’Esquadra van realitzar, entre l’11 i el 19 d’abril, diversos dispositius per prevenir delictes contra la salut pública que van concloure amb deu detinguts i tres denunciats.
 
Resultat d’aquests operatius, que s’emmarquen dins un nou pla operatiu específic encarat a millorar la seguretat i la convivència en el sector oest de Figueres, també es van intervenir 1238 plantes de marihuana i nombrós material per afavorir el seu cultiu.
 
La primera actuació es va produir el passat 11 d’abril després de tenir indicis suficients que indicaven que a l’interior de dos domicilis del carrer Ramón i Cajal de Figueres hi podria haver una plantació de marihuana.
 
A l’interior d’un dels domicilis es van intervenir nombrosos utensilis per cultivar marihuana. Entre altres, es va trobar 3 aparells d’aire condicionat, 19 transformadors, 2 extractors, 1 ventilador, 1 termòmetre, 14 bombetes de 600 watts, cablejat elèctric i 16 sacs de fertilitzant. A més es va observar que el cablejat elèctric estava manipulat. Per tot plegat, es va denunciar penalment un home de 51 anys i veí de Figueres.
 
A la segona casa, es va intervenir 21 bombetes, 16 portalàmpades, 17 transformadors i diversos testos. En aquest cas es va denunciar un home de 25 anys i veí de Vilafant (Alt Empordà).
 
Detingut a Figueres amb més de 600 plantes de marihuana
 
La segona actuació es remunta al passat 14 d’abril, quan es va detenir un home de 24 anys i veí de Figueres, per cultivar marihuana a l’interior del seu pis.
 
Al domicili del detingut, situat al carrer Major de Figueres, es va trobar 651 plantes de marihuana, 25 transformadors, un extractor i 18 bombetes.
 
El detingut va passar a disposició del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.
 
Dos detinguts més a Llers
 
Agents de la comissaria de Figueres van continuar amb l’operatiu contra el tràfic de drogues i el dia 16 d’abril van detenir a Llers, dos homes, de 26 i 36 anys, de nacionalitat nigeriana i veïns de Figueres, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública.
 
Les detencions es van produir durant un control policial que s’havia muntat a l’altura del punt quilomètric 759, de la N-II, dins del terme municipal de Llers. Durant el dispositiu, els agents van aturar un vehicle, ocupat per dos homes, que transportava 390 plantes de marihuana.
 
Els detinguts van passar el dia 17 a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual els va deixar en llibertat amb càrrecs.
 
Cinc detinguts que  portaven droga i diners a Vilafant
 
El dia 17 d’abril, cap a les dues de la matinada, els mateixos agents de la comissaria de Figueres van detenir cinc persones de nacionalitat francesa al carrer Tramuntana de Vilafant.
 
Els agents van aturar dos vehicles i van identificar cinc homes, de nacionalitat francesa i d’entre 19 i 26 anys. A dins dels cotxes hi van trobar 6,4 quilograms de marihuana distribuïts en diverses bosses  i 1135 euros.
 
Els cinc detinguts van passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres el dia 18 d’abril, el qual els va deixar en llibertat.
 
Un altre denunciat que tenia plantes a la Vajol
 
Cap a les cinc de la tarda del mateix dia 18 d’abril els agents de la comissaria de Figueres van localitzar, en un domicili de la població de La Vajol, 197 plantes de marihuana.
 
Els agents van trobar la plantació alertats per la forta olor que se sentia i, després d’identificar el seu inquilí, el van denunciar penalment.
 
Dos detinguts a Llers que duien cabdells de marihuana al cotxe
 
Finalment, cap a dos quarts de dues de la matinada del dia 19, agents de trànsit van aturar un vehicle amb matrícula francesa, que circulava per la N-IIa, al seu punt quilomètric 9, dins del terme municipal de Llers.
 
Els mossos van identificar els dos ocupants i, en inspeccionar el vehicle, van comprovar que les portes podien estar manipulades. Després d’una exhaustiva revisió, van trobar amagades al seu interior deu bosses amb 2,15 quilograms de cabdells de marihuana.
 
Per aquest motiu, els agents van detenir els dos homes, de 26 i 22 anys, de nacionalitat francesa i veïns de Montpeller (França).
 
Els dos homes, van passar el mateix dia 19 d’abril a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia, el qual els va deixar en llibertat amb càrrecs.
 
Els agents de Figueres continuaran amb els dispositius per prevenir delictes contra la salut pública i no descarten noves detencions relacionades amb els fets.