Set morts en un accident de trànsit a l'N-II a Pont de Molins

Hi ha també un ferit greu

(Actualitzat 12:30h)

Set persones han mort aquest dissabte en un accident de trànsit a la carretera N-II, al seu pas per Pont de Molins, a tocar de Figueres (Alt Empordà). També hi ha un ferit greu, ha informat el Servei Català de Trànsit.

Segons ha explicat al canal 3/24 l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, el xoc hauria estat frontal i hi hauria implicats greument dos vehicles. Cinc de les víctimes viatjaven en un dels cotxes, un Wolkswagen Golf,  serien de nacionalitat francesa. Les altres dues víctimes viatjaven en el segon vehicle, un Dacia Sandero, eren de nacionalitats marroquina i colombiana, veïns de Figueres. El primer vehicle que circulava en sentit sud ha envaït el sentit contrari per causes que encara es desconeixen i ha impactat amb el segon que circulava en sentit nord.

Felip ha comentat també que el xoc s'ha produït en el punt quilomètric 763, just al desviament de l'N-II per accedir al municipi de Sant Climent Sescebes i que es tracta "d'un punt negre" amb "un sol carril per sentit i molt transitat".

El conseller d'Interior, Jordi Jané, compareixerà a partir de dos quarts de dotze del migdia per a donar més detalls de l'accident.


Segons han apuntat fons policials, cap dels ocupants al Golf portaven el cinturó de seguretat i una de les víctimes mortals del Dacia tampoc.

Per la seva banda, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha lamentat a Twitter l'accident: "Set vides perdudes [...], el meu condol i la meva solidaritat amb les víctimes", ha piulat el cap de l'executiu català. En el mateix sentit ha piulat el vicepresident del Govern i conseller d'Economia i Hisenda, Oriol Junqueras. "El nostre condol a les famílies i amics", ha escrit el dirigent republicà.

S'han activat set dotacions del Mossos d'Esquadra, nou vehicles dels Bombers i quatre unitats del SEM. La calçada ha estat tallada fins a les 9 i 10 minuts. Durant aquest període el trànsit s'ha desviat per l'AP-7. A partir de les 10 del matí es circula amb pas alternatiu.