Enxampats dos homes que duien deu quilos de marihuana en un cotxe

Conduïen dos vehicles diferents mentre un feia tasques de vigilància

Els Mossos d’Esquadra van detenir el dia 12 de març a Girona, dos homes de 21 i 23 anys, de nacionalitat francesa i amb domicili a Pont-Saint-Esprit (França), com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública. A un d’ells, també se li imputa un delicte d’usurpació de l’estat civil.
 
La tarda del 12 de març, mentre agents de la comissaria de Girona duien a terme un punt estàtic de vigilància a l’entrada del barri de Font de la Pólvora, van observar com s’aproximaven dos vehicles amb matrícula francesa que els van semblar sospitosos.
 
En veure la presència policial, el primer dels vehicles va accelerar la marxa i es va dirigir cap al carrer del Carme, direcció el centre de Girona, mentre que l’altre vehicle va accedir a l’esmentat barri.
 
Un dels indicatius va interceptar el primer vehicle i va identificar el conductor i únic ocupant. El conductor va mostrar als mossos un permís de conduir fals, per això li van imputar un delicte d’usurpació d’identitat. Els agents també van comprovar que ja tenia antecedents per aquest mateix tipus de delicte. A més, li van intervenir 200 euros en metàl·lic.

L’altre conductor va ser localitzat i identificat poc després al barri de Vila-roja quan es dirigia al turisme que havia estacionat a la zona. A l’interior del vehicle es va localitzar dues bosses amb 10 quilograms de cabdells de marihuana. A més, durant l’escorcoll li van intervenir 410 euros.
 
Tot apunta que els dos vehicles anaven junts per tal de distribuir la substància estupefaent. Un feia tasques de vigilància mentre que l’altre s’encarregava de transportar la droga.
 
Els detinguts, un d’ells amb antecedents, van passar el dia 14 de març a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.