Dos detinguts per intentar entrar a robar en una casa de Llagostera

Els policies locals també han enxampat un jove que havia sostret 300 euros d’un altre immoble

La Policia Local de Llagostera ha detingut tres persones, dos homes i una dona, en menys de 24 hores. Els fet van arrencar el passat dijous 3 de març pels volts d’un quart del vuit de la tarda quan un veí del carrer Marina de la vila va alertar els agents en veure una parella que intentava entrar dins d’una casa d’aquest carrer. Quan van arribar al lloc, els agents van trobar la dona amagada rere uns matolls i els va donar una identificació falsa. Posteriorment, van aconseguir enxampar l’home que havia intentat fugir. Els dos van quedar detinguts per temptativa de robatori amb força a l’interior de domicili. Poques hores més tard, el divendres 4 de març al migdia, els agents van detenir un jove veí de Salt (Gironès) per tres furts. En un dels casos, el lladre va sostreure uns 300 euros de l’interior d’una casa on estaven fent mudances.

El primer cas es va produir el passat dijous 3 de març quan faltaven tres minuts per un quart de vuit del vespre. Els agents van rebre una trucada d’un veí que alertava sobre un home i una dona que estaven forçant l’entrada de darrere d’una casa situada al carrer Marina. Segons va explicar el veí, la parella havia arribat amb un cotxe de marca Audi de color gris i, a més, va poder donar detalls sobre la vestimenta i l’aspecte dels dos delinqüents. Ràpidament, fins al lloc dels fets s’hi van dirigir diverses patrulles. Els policies van localitzar la dona amagada darrere uns matolls. Quan van demanar-li la documentació, la dona va donar una identificació falsa. En concret, va donar uns noms que no coincidien amb el que tenia registrat els agents.

Posteriorment, després de fer una recerca per la zona, els policies també van poder aconseguir enxampar l’altre lladre, un home, que s’havia donat a la fuga en adonar-se de la presència policial. Tots dos van quedar detinguts per un delicte de temptativa de robatori amb força a l’interior de domicili.

L’endemà, els agents van anar a veure si els delinqüents en el seu intent d’accedir a l’immoble havien causat alguna destrossa. Els policies van comprovar que l’entrada de darrere de la casa estava forçada i que els lladres havien trencat diverses teules de la teulada quan van enfilar-s’hi per poder entrar dins la casa.

Unes poques hores més tard, el divendres 4 de març a un quart de tres de la tarda, els agents també van ser alertats sobre un jove marroquí, veí de Salt, que estava furtant diners i mòbils a diversos carrers de la vila. En primer lloc, va emportar-se uns 40 euros i el mòbil d’un home que havia aparcat un moment davant de Correus per fer unes gestions. L’home va deixar el cotxe obert perquè només va estar uns pocs minuts fora del vehicle i va ser durant aquell impàs que el lladre va emportar-se tot el que tenia de valor dins del turisme.

Posteriorment, també va robar uns 300 euros de l’interior d’un domicili del carrer Sant Pere de Llagostera. Segons fonts policials, el pispa va aconseguir entrar dins d’una casa aprofitant un moment de descuit, ja que estaven fent mudances, i emportar-se els diners. No obstant això, una dona el va veure i va lliurar als agents tots els detalls de la roba que portava. Els policies van fer una batuda per la zona i van aconseguir detenir-lo quan acabava de saltar la tanca del pati d’un immoble. Es dóna la circumstància que el jove té antecedents policials i és un vell conegut pels Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Salt.

La Policia Local de Llagostera alerta que darrerament s’ha registrat un increment dels robatoris amb força a l’interior de domicilis i comerços en diverses localitats de les comarques del Gironès i el Pla de l’Estany com per exemple Bordils o Celrà.