L'Audiència jutja un jove per llançar un paquet amb mòbils i cocaïna dins la presó de Girona

L'acusat diu que els mossos el van detenir per error quan estava prop del centre penitenciari

L'Audiència de Girona ha jutjat un jove que s'enfronta a 4 anys de presó i a pagar 418 euros de multa per llançar un paquet amb tres mòbils i cocaïna dins la presó de Girona el 22 de març del 2013.


La fiscal sosté que aquell dia l'acusat, Rolando M., es va apropar des de l'exterior a un dels murs de l'aleshores  presó de Girona i va llançar un paquet cap a l'interior del centre penitenciari. Un agent dels Mossos d'Esquadra que vigilava des d'una garita el va veure i va alertar immediatament als mossos de guàrdia, que van sortir corrents per interceptar-lo.

Tot i que els agents li van donar l'alto en diverses ocasions, el jove va fugir en bici. Poca estona després uns agents el van detenir molt a prop de la presó. L'acusat ha assegurat que els Mossos d'Esquadra van cometre un error i que el van arrestar només perquè ja el coneixien d'abans i la seva descripció era semblant a la del sospitós (un jove de pell fosca, amb texans, dessuadora gris, gorra blanca i que anava amb una bici negra).

"No vaig llançar cap pilota", ha assegurat el jove, d'origen dominicà que ha negat que intentés fer arribar la droga a la presó amb l'objectiu que algun reclús trafiqués amb la cocaïna. "Si vaig llançar la puta pilota, que busquin el puto vídeo on es veu", ha desafiat l'acusat aquest dimarts durant el judici que reclamava alguna imatge de càmeres de videovigilància captant el moment en què suposadament llançava el farcell. El vocabulari li ha costat una reprimenda de la presidenta del tribunal que li ha demanat correcció a l'hora de parlar perquè "això no és el carrer".

El paquet al sostre

Els funcionaris de la presó van localitzar el paquet al sostre d'un mòdul, just on el va veure caure l'agent de la garita. Dins el farcell –embolicat com en forma de pilota- hi havia tres telèfons mòbils amb els seus respectius carregadors i cocaïna. En total, dins un embolcall de plàstic hi havia 3,5 grams de droga, valorada en 208,62 euros.

Per això, la fiscal demana que la secció tercera de l'Audiència de Girona condemni Rolando M. a 4 anys de presó i a pagar una multa de 418 euros per un delicte contra la salut pública. La defensa, en canvi, vol que l'absolguin o, com a alternativa, que li imposin la pena mínima tenint en compte l'escassa quantitat de droga que li haurien interceptat.

Quan el van detenir, Rolando M. feia pocs dies que havia sortir de la presó. Segons ell mateix ha explicat al judici, va estar un any i tres mesos entre reixes fins que el jutjat penal 4 de Girona el va jutjar per assaltar amb matxets un pis convertit en prostíbul. El sospitós va quedar absolt perquè el jutjat va concloure en sentència que la prova que existia contra ell –el reconeixement de les víctimes- havia quedat invalidat. Al seu suposat còmplice el van condemnar a 6 anys i 3 mesos de presó.

  • L'acusat nega que llancés el paquet amb droga i mòbils dins la presó © ACN