La CUP de Girona denuncia l'incompliment de prop d’un 40% de les mocions aprovades

Vol que al web municipal s'indiqui el se grau de compliment

La CUP de Girona ha denunciat que prop d’un 40% de les mocions aprovades pel Ple durant els dos darrers anys del mandat passat -des de gener del 2013 a maig del 2015- no han estat executades per part de l’equip de govern, i que un 15% més només s’han desenvolupat parcialment. Són dades que ha presentat el grup municipal en una roda de premsa en què han participat els regidors Laia Pèlach i Lluc Salellas.

Entre els acords del Ple que no s’han complert en destaquen de rellevants com la redacció del Pla Estratègic de Cultura, l’aprovació del Pla d’Usos del Castell de Montjuïc, l’impuls d’un Pla d’Accessibilitat específic per al Barri Vell, o l’elaboració d’una auditoria sobre el deute municipal. D’altres que s’han complert només parcialment són les de promoció del programari lliure a la ciutat o la d’un pla de mesures pel dret a l’habitatge.

Els regidors han criticat l’elevat grau d’incompliment d’aquests acords del Ple municipal, que han atribuït a una “manca de voluntat política”, i que segons consideren denota una “profunda manca de respecte al Ple com a màxim òrgan democràtic de l’Ajuntament”. En aquest sentit, des del grup municipal han instat l’alcalde Albert Ballesta a treballar per posar fi a aquesta dinàmica, i garantir el compliment de tots els acords del Ple dins dels terminis establerts.

D’altra banda, la CUP ha anunciat que al Ple de dilluns que ve demanarà a l’equip de govern que habiliti un espai al web municipal amb un sistema d’indicadors que permeti fer un seguiment del grau de compliment dels acords del Ple. La denúncia del grup municipal ha vingut motivada, especialment, arran de les declaracions de la setmana passada de Ballesta en què assegurava que no tenia intenció de complir la moció aprovada pel Ple sobre les relacions de l’Ajuntament de Girona amb la Fundació Princesa de Girona.