Jugadors del Girona FC participen en la campanya solidària de Nadal de l’Espai Gironès

Fins al moment la campanya ha aconseguit sumar 1.768 punts per Càritas

Els jugadors del Girona FC, Kiko Olivas, Pedro Alcalá, Javi Alonso i Germán Parreño van ser ahir divendres a l’Espai Gironès per participar en la campanya solidària Aquest Nadal tots hi guanyem! que el Centre Comercial ha impulsat a favor de Càritas i el Banc dels Aliments per lluitar contra la pobresa i l’exclusió social.  Els jugadors van visitar l’estand de la campanya i van marcar gols  a la porteria que hi ha instal·lada . També es van fer fotos amb la mainada que s’hi va acostar.

El Girona FC és un dels cinc clubs que aquest any col·labora amb la iniciativa que es du a terme des del 30 de novembre i fins el 5 de gener. En la campanya d’aquest any també s’hi ha implicat l’Spar Citylift Girona, l’Handbol Bordils,  el Club Patinatge Artístic Girona i el Girona Club Hoquei.  A més, es compta amb el suport d’ADN Gironí ( una iniciativa esportiva que busca potenciar i difondre la pràctica de l’esport), de la Federació Catalana de Patinatge i de la Federació Catalana de Basquetbol.

Esport solidari per sumar 10.000 euros per Càritas

La campanya dedica cada setmana a un esport diferent i els visitants del centre comercial poden participar-hi, per exemple, marcant un gol o llençant un triple  a les porteries i cistelles que estan instal·lades al Punt Solidari. Si assoleixen el repte sumen un punt que després es transforma en un euro. L’objectiu de l’Espai Gironès és sumar 10.000 punts per Càritas que es convertiran en 10.000 euros.  Fins al moment s’han aconseguit sumar 1.768 punts. L’entitat benèfica destinarà els diners al seu programa SIE per afavorir, a través de l’esport, la integració de joves en risc d’exclusió social.

 El Girona FC sortejarà avui una samarreta i dues entrades per al partit que el 4 de gener jugarà a Montilivi contra el Real Valladolid .La setmana que ve l’Spar Citylift Girona també sortejarà samarretes, mentre que  l’Handbol Bordils ho farà  del 14 al 20 de desembre. Durant la setmana dedicada a l’Hoquei ( del 21 al 27 de desembre) es sortejarà equipaments per practicar aquest esport. Com ha fet aquest divendres el Girona FC, els jugadors dels primers equips de la resta de clubs que participen en la campanya també visitaran el Centre Comercial. A més, hi haurà demostracions artístiques de patinatge  la setmana del 28 de desembre al 5 de gener.

Altres vies per col·laborar  en la campanya són: fer-se una foto amb el marc “Aquest Nadal tots hi guanyem!” al Punt solidari que sumarà un punt; fer-se una selfie practicant esport , en un recinte esportiu o al Punt Solidari i publicar-la amb l’etiqueta #toshiguanyem amb la que també se sumarà un punt; o enviar a l’Espai Gironès un vídeo esportiu d’un màxim de 10 segons que després el centre compartirà al seu Facebook. Cada 10 likes que rebi el vídeo es convertiran en un punt.
 
Recapte de menjar per al Banc dels Aliments

L’Espai Gironès també col·labora durant aquesta campanya de Nadal en la recollida de menjar per donar al Banc dels Aliments. Els aliments es poden  portar directament al Punt Solidari o a través de la compra al supermercat Caprabo.  
 A totes les activitats infantils organitzades a les instal·lacions  del Centre Comercial hi haurà un punt on es podrà deixar els aliments. Del 5 al 24 de desembre es tornarà a portar al centre un Tió de grans dimensions, on la mainada podrà endur-se els seus obsequis i també es recollirà menjar.  Del 27 de desembre al 5 de gener ( de les 17.30h a les 20:30h) el Rei Baltasar recollirà les cartes de totes les nenes i els nens que s’apropin pel centre comercial.

De l’11 de desembre al 5 de gener ( de les 17h a les 20h), la mainada podrà confeccionar postals de Nadal per mitjà de diferents tècniques de pintura i se les podran endur a casa. I del 27 de desembre al 5 de gener ( de les 17h a les 20h) podran elaborar la carta reial i entregar-la al Rei Mag.

La cinquena campanya solidària

L’Espai Gironès vol destinar aquesta campanya de Nadal a la lluita contra la pobresa , i també a combatre l’exclusió social, de la mateixa manera que ja va fer els tres anys anteriors, amb campanyes per recollir menjar per al Banc dels Aliments i per recollir fons per a Càritas. També es va portar a terme una altre campanya solidària de suport a Unicef.
Encara hi ha moltes famílies que necessiten recórrer al Banc dels Aliments per poder menjar i a entitats com Càritas per demanar ajut. És per això que l’Espai Gironès s’ha volgut solidaritzar un cop més amb les persones que es troben en situació vulnerable.

L’Espai Gironès també col·laborarà amb la Marató de TV3. El dissabte 13 de desembre a les 12h hi haurà una actuació de ball amb esperit nadalenc a càrrec de Les Supremes de Tossa; i  a les 19h actuarà la Xaranga DAMM-ER. Els beneficis de les dues activitats es destinaran a la Fundació de la Marató.

L’Espai Gironès estarà obert tots el diumenges del mes de desembre, el proper dimarts 8 de desembre i els diumenges 3 i 10 de gener.