Dos detinguts per robar una bossa de mà a l'àrea de la Porta Catalana

Els homes ja es troben en llibertat amb càrrecs

Els Mossos d'Esquadra van detenir el 10 d'octubre passat dos homes acusats de robar una bossa de mà a l'àrea de la Porta Catalana de l'AP-7 a la Jonquera (Alt Empordà). Els lladres són dos homes de 32 i 37 anys, de nacionalitat kosovar i veïns de Barcelona.

Els fets es van produir al matí del mateix 10 d'octubre al pàrquing de l'àrea de descans de la Porta Catalana on una dona que viatjava amb el seu marit amb un turisme, va posar la bossa de mà dins del vehicle i va deixar la porta oberta. En aquell moment es va apropar un home i, amb l'excusa de mirar la roda posterior del vehicle, va distreure el matrimoni. Quan la dona va voler buscar la seva bossa de mà, aquesta havia desaparegut.
 
Els mossos van ser alertats i mentre uns agents recollien la denúncia, una patrulla de paisà va seguir el possible recorregut que haurien fet els lladres.

En arribar a l'àrea de descans de Garrigàs (Alt Empordà), al quilòmetre 35 en sentit sud de l'autopista, els agents van localitzar dos homes, asseguts a la terrassa del bar que coincidien plenament amb la descripció que les víctimes estaven facilitant a la policia.

Un dels homes, però, va fugir abans que els agents el poguessin identificar, mentre que l'altre, es va quedar. Els mossos el van identificar i després de donar versions contradictòries de la seva presència a l'àrea va quedar detingut en ser reconegut com una de les persones que havia distret els turistes.

Una altra patrulla va trobar el segon lladre conduint el seu vehicle, a la sortida 4 de l'autopista, al terme municipal de Borrassà. Els agents el van aturar i, després d'identificar-lo el van detenir com a presumpte autor del furt.

Els detinguts, que tenen antecedents, van passar el dia 11 a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, que va decretar la seva llibertat amb càrrecs.