Els PSC denuncia quatre ajuntaments de CiU per demanar per carta el vot

Els municipis denunciats són Llagostera, Riba-roja d'Ebre, Subirats i Torelló

El PSC ha denunciat aquest dijous davant la Junta Electoral Provincial (JEP) als ajuntaments de Llagostera (Gironès), Riba-roja d'Ebre, Subirats i Torelló l'enviament de cartes adreçades a veïns, en les quals, "l'alcalde, en paper amb el símbol de l'Ajuntament, signa un escrit on demana no només que acudeixin a votar el pròxim dia 27-S sinó que emetin aquest vot en un determinat sentit".

El PSC ha demanat a la JEP que "requereixi tots els ajuntaments perquè s'abstinguin de realitzar aquests tipus de campanyes i que inici el corresponent expedient sancionador per infracció de l'article 50 de la LOREG i que es depurin les possibles responsabilitats penals que es poguessin derivar d'aquests fets".

La carta, que segons el PSC és la mateixa en diferents municipis, "diu entre altres coses: (...) que no són unes eleccions com d'altres. Són una cita electoral que ha de servir per canviar el futur, que ens ha de permetre gestionar els nostres propis recursos per evolucionar (...) les tradicions i la llengua, greument amenaçades per un estat centralista que ho vol uniformitzar tot i que reprimeix la nostra forma natural d'expressió".

La resposta de la Junta Electoral de Reus

La Junta Electoral de Reus ha demanat ja a l'Ajuntament de Riba-roja d'Ebre que amb la "major brevetat procedeixi a retirar les cartes distribuïdes en el citat municipi" i que "s'abstingui de realitzar qualsevol tipus d'acte de campanya o incentivació de vot".