Detingut un motorista carregat amb 8 quilos de marihuana que va escapar d'un control a l'N-II

La droga estava valorada en més de 9.000 euros

Agents dels Mossos d’Esquadra van detenir el dia 29 d’agost, a Figueres, un home de 66 anys, nacionalitat francesa i veí de Chateaurenard (França) com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública, conducció temerària i atemptat a agents de l’autoritat.
 
Pels volts de dos quarts de cinc de la tarda agents de trànsit del sector de Figueres estaven duent a terme un control preventiu d’alcoholèmia situat a la carretera N-II, punt quilomètric 774, a la localitat de La Jonquera (Alt Empordà), quan van veure una motocicleta que se’ls apropava.
 
En donar-li l’aturada, el conductor va fer cas omís a les indicacions dels agents i va marxar del lloc accelerant i fugint per la N-II direcció França, en sentit contrari a la circulació. Immediatament els agents van iniciar un seguiment per tal d’aturar-lo.
 
En la fugida el conductor va entrar a la població de La Jonquera, circulant temeràriament a gran velocitat, contra direcció i causant un risc greu per la integritat dels vianants i conductors del municipi.
 
La motocicleta va esquivar tots els vehicles policials, a la vegada que augmentava velocitat. Fins i tot, va intentar d’envestir un agent, el qual es va veure obligat a saltar bruscament per evitar ser atropellat.
 
El motorista va seguir circulant veloçment direcció Figueres, on es va incorporar a l’AP-7 per l’accés 2, on va trencar la barrera del segon carril del peatge.
 
Finalment va prendre la sortida 3 on diversos agents estaven preparats per aturar-lo. De nou es va reincorporar a l’AP-7 sentit la Jonquera, circulant uns quatre quilòmetres en sentit contrari fins arribar a l’àrea de servei més propera on va intentar amagar la motocicleta en un desnivell de sorra i matolls.
 
Els mossos que el seguien van creuar l’autopista fins arribar al lloc. El conductor va saltar la tanca de protecció de l’autopista que la separa de la via del tren.
 
Els mossos van veure com s’ajupia i manipulava l’interior de la motxilla que portava a l’esquena i li van ordenar que no fes cap moviment. Finalment quan va posar les mans enlaire i es va quedar quiet  els agents s’hi van aproximar i el van detenir.
 
Dins la motxilla i les dues maletes portaequipatges hi havia 26 bosses de plàstic plenes de cabdells de marihuana, amb un pes total de 8.200 kg. Segons estimacions de l’Oficina Central Nacional d’Estupefaents del Ministeri de l’Interior la droga estaria valorada en uns 9.260 euros.
 
Els agents també li van intervenir 435 euros i un telèfon mòbil.
 
El detingut, sense antecedents, va passar el dia 31 d’agost a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.