Uns 5.500 assistents i 90% d'ocupació mitjana al segon festival d'Empúries

Avui clou amb el doble concert de Germà Negre i Txarango

Unes 5.500 persones hauran gaudit des del passat 14 d'agost de la segona edició del festival 'Empúries. Concerts al fòrum romà' que finalitza aquest diumenge.

Enguany, s'han programat set actuacions de figures de renom de l'escena musical actual com Adrià Puntí, Joan Chamorro, Núria Graham, Calexico o Txarango amb Germà Negre que baixen el teló de la segona edició aquest diumenge amb un concert amb entrades exhaurides des de fa un mes.

La directora del certamen, Cristina Torres, assenyala que han superat totes les seves expectatives i que han notat un increment de públic d'arreu de Catalunya i del sud de França que aposta per aquest festival situat en un paratge natural i històric privilegiat.

L'any passat el festival va comptar amb tres actuacions en un mateix cap de setmana. Aquest any ha ampliat el nombre de concerts arribant fins a set i s'han distribuït entre dos cap de setmana d'agost. "Hem superat les nostres pròpies expectatives, la gent ha respost molt bé i estem molt contents", ha comentat la directora del festival, Cristina Torres. A grans trets, pel certamen musical han passat uns 5.500 assistents amb una ocupació mitjana d'entre el 85 per cent i el 90 per cent.

En concret, han comptat amb les veus d'Adrià Puntí, Calexico, Nuria Graham, Andrea Motis, Joan Chamorro i Txarango i Germà Negre que actuaran aquesta nit de diumenge. Un concert de clausura que té les entrades exhaurides des de fa un mes. "De cara a properes edicions ho hem d'estudiar bé però creiem que continuarem amb aquest format. Quatre o cinc jornades de concerts", ha comentat la directora. Al mateix temps Torres ha volgut destacar la presència de Calexico, un grup que han escollit les ruïnes d'Empúries i aquest festival per realitzar el seu únic espectacle d'estiu a tot Catalunya.

"La nostra oferta ha interessat a perfils de públics molt diversos i hem notat un increment dels visitants del sud de França i de més enllà de les comarques gironines", ha assegurat la directora. Un dels aspectes més atractius del certamen és el paratge natural i històric privilegiat. "Molta gent quedava meravellada. Veure la bona resposta que hem obtingut és el que ens impulsa a continuar treballant de cara a l'any vinent", ha conclòs Torres.