Tres detinguts per tenir més de 600 plantes de marihuana en una masia a Montagut

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions

Els Mossos han detingut tres joves, dos nois de 19 i 33 anys i una noia de 18, tots de nacionalitat espanyola i amb domicili a Girona, per un delicte contra la salut pública, concretament per tràfic de drogues. Els fets es van iniciar fa uns dies quan uns veïns van avisar que sentien forta pudor de marihuana procedent d'una masia apartada de Montagut i Oix (Garrotxa).

Aquest matí, pels volts de dos quarts de sis, els agents han entrat i escorcollat la casa on han trobat unes 600 plantes repartides entre l'interior i l'exterior de la casa. Unes hores més tard han pogut detenir tres inquilins de la masia quan s'hi dirigien. Dos més, però, han escapat.

La investigació va començar quan uns veïns van alertar que en una masia apartada dins del terme de Montagut i Oix hi vivien uns joves que cultivaven marihuana. Els veïns van assegurar que es sentien fortes pudors procedents de l'immoble. Els agents van obrir una investigació que ha finalitzat avui, dijous, quan els efectius han entrat i escorcollat la masia situada al barri dels Angles del poble.


Els mossos s'hi han presentat a dos quarts de sis del matí i a l'interior de la casa han trobat 500 plantes de marihuana i material pel seu cultiu com focus i humidificadors. A més, a l'exterior de la casa han trobat unes 100 plantes de marihuana més.

En el moment d'iniciar el registre els inquilins de la masia no es trobaven dins de la casa. Tot i això, els mossos han aconseguit enxampar tres d'ells unes hores més tard quan s'adreçaven cap a la masia. Dos més, en veure que els agents s'apropaven, han fugit del lloc en direcció a la muntanya i han abandonat el vehicle al bell mig de la via. Per intentar localitzar-los, els mossos han portat a terme una recerca amb el suport de l'Àrea Regional de Recursos Operatius i un helicòpter policial que es trobava en servei per la zona, sense èxit fins ara.

Els tres detinguts, un dels quals té antecedents policials, passaran a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia d'Olot, quan siguin requerits per declarar. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.