Festivalot, música per a petits i grans a Girona

Centenars de persones han omplert la ciutat en la primera edició d'aquest festival familiar

El Festivalot de Girona, organitzat pel grup català 'Els Amics de les Arts', ha arrencat amb força aquest dissabte a les onze del matí de la mà de Jordi Tonietti i Els Catarres. Durant tot el dia, les famílies han pogut moure l'esquelet al ritme de grups com Little Swing Instrumental, Nora i el Jzz, Dixie Band del Taller de Músics, Joan Dausà o CyBee en uns horaris poc habituals i en ple dia.

Dos dels membres de la reconeguda formació catalana, Eduard Costa i Dani Alegret, han comentat que la resposta que han rebut del públic en aquesta primera edició ha estat "immillorable". "Les famílies et venien i ens agraïen el fet d'haver muntat un festival així, els veies amb la cara de felicitat absoluta", han explicat aquesta tarda. Tot i la calor d'aquest dissabte, centenars de persones amb cotxets, aigües i barrets no s'han volgut perdre cap de les activitats i han participat en els concerts, les visites guiades musicals per Girona, els espectacles de jazz didàctic, el taller de creació musical amb tauletes o un tast d'instruments organitzat conjuntament amb el Black Music Festival.

D'altra banda, els més intrèpids també han pogut tocar els pianos i la bateria que s'han instal·lat al bell mig del cor de Girona. Per altra banda, l'organització - que ha comptat amb uns 40 voluntaris de la ciutat- ha habilitat diverses zones de joc, descans, aparcaments de cotxets i espais de lactància al Claustre de la Mercè i al Centre Cívic Barri Vell per tothom que ho necessités.

Tant el concert de Joan Dausà - que ha comptat amb la col·laboració del cor Geriona infantil- com el dels Catarres han penjat el cartell de complet. D'altra banda, ja fa temps que també s'han exhaurit les entrades dels concerts familiars d'Els Amics de les Arts que actuaran demà o de Bitels per a Nadons. La voluntat del festival era implicar la ciutadania i oferir música catalana per totes les edats. Un objectiu que han assolit, i de llarg.

"Em sembla una gran iniciativa perquè a nosaltres ens agrada moltíssim la música en català i aquests grups però no haguéssim pogut venir si fos en un altre horari, ja que les nenes no podrien venir", ha explicat l'Elisenda, una de les assistents - veïna de les comarques barcelonines- que ha gaudit de diversos concerts del Festivalot acompanyada de la seva parella i les dues nenes de 2 i 5 anys.

Una idea que compartien gran part dels assistents com en Josep Maria, d'Alpicat, que ha aprofitat el festival per passar un cap de setmana complet a la ciutat o l'Anna Palacios de Roses que ha assenyalat que era una gran "oportunitat per fer activitats en família". Fins i tot el sector de la restauració i l'hostaleria s'ha implicat amb el festival i 21 restaurants de la ciutat han ofert un menú infantil a preu reduït, 4 euros, per al públic del Festivalot. A més, set hotels de la capital gironina també ofereixen descomptes per totes aquelles persones vingudes de fora de la ciutat.

De cara a pròximes edicions, tant Costa com Alegret, han assenyalat que ja tenen diverses idees rondant-los pel cap. "Una família vinguda de Mallorca ens ha dit que li encantava la idea i potser ho fem a Palma de Mallorca tot i que ens cau una mica lluny", ha bromejat Costa. Per la seva banda, Alegret ha assenyalat que diverses famílies els han proposat impulsar un 'pack' complet amb hotel, restaurant i entrada inclosa per fer-ho més fàcil. "Altres també ens han dit d'obrir els Jardins de la Mercè i posar més espais de descans amb seients", han conclòs.

Aquest diumenge, el festival continua de la mà de La Tresca i la Verdesca, Guillamino, un concert de música antiga o Soul Music Kids, entre molts d'altres. El punt final el posarà Landry el rumbero a la Plaça Independència.