Arrenca la cursa per aconseguir l'alcaldia de Girona

Els partits inicien a mitjanit la campanya amb actes diversos arreu de la ciutat

Aquesta nit ha començat el compte enrere fins arribar a les eleccions del 24 de maig. Els partits han engegat tota la maquinària per aconseguir captar el màxim de vots en els propers dies i ja tenen a punt les agendes de campanya plenes d'actes arreu de la ciutat. 

L'actual partit al govern, CiU, ha optat per arrencar la campanya en un acte a peu de carrer a la plaça Catalunya. L'alcalde i candidat a la reelecció, Carles Puigdemont, ha rebut el suport del conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, que ha reconegut que se sentia "estrany" perquè després de 20 anys era la primera vegada que no participava en unes eleccions municipals (va ser alcalde de Figueres). Vila ha reconegut que es respira optimisme a Girona però a demanat als integrants de la candidatura que no es confiïn "perquè no hi ha res guanyat". 

Per la seva banda, el candidat nacionalista ha destacat la feina feta en aquests anys i ha remarcat el fet de governar en un context econòmic en recessió i amb un equip de govern en minoria. "Tot i comptar amb uns instruments limitats podem estar amb orgullosos de la feina ben feta", ha declarat. Puigdemont ha demanat als seus que facin una campanya "neta i en positiu" i ha reconegut que seran unes eleccions "dures" on rebran un tracte "sovint injust" per part d'altres partits. "Us demano que tingueu un esperit positiu, d'orgull i us mostreu contents davant la gent, mirant-los a la cara i defensant que hem complert els compromisos adquirits fa quatre anys", ha manifestat. 


Puigdemont ha insistit en la idea que ja va expressar quan va ser reelegit candidat. Segons el líder de CiU, el projecte de ciutat que van començar a teixir el 2011 -la primera vegada que Girona no tenia un alcalde del PSC- necessita "com a mínim" de dos mandats. Per això, ha demanat als gironins que els facin confiança i els permetin governar "amb més força". 

El partit ha exhibit un vídeo de campanya de diferents alcaldes de CiU arreu de Catalunya i ha mostrat la imatge i el lema d'aquests comicis a Girona: 'En bones mans'.

El PSC vol refer-se


El PSC ha donat el tret de sortida a la campanya electoral amb un sopar amb 150 persones al barri de Domeny. "Volem estar a prop dels barris perquè durant quatre anys s'han sentit oblidats", ha afirmat el primer secretari socialista, Miquel Iceta, que ha donat suport a l'alcaldable per Girona, Sílvia Paneque, aquest inici de campanya. També han volgut recolzar la candidatura a l'alcaldia de la ciutat la secretària d'organització, Assumpta Escarp, el diputat a Madrid Álex Sáez i el senador Rafel Bruguera.

Iceta ha admès que ha decidit ser aquesta nit a Girona perquè és el lloc on hi ha hagut "més soroll" intern al partit. "A Tarragona i a Lleida ja hi som, a Girona hi hem de tornar a ser", s'ha marcat com a objectiu Iceta. Dels set regidors que va obtenir el 2011, els socialistes han acabat el mandat només amb Paneque, ja que la resta han sortit del grup municipal per donar suport a d'altres formacions nascudes d'escissions del PSC.

En aquesta línia, durant el seu discurs Paneque ha recordat quan l'alcalde, Carles Puigdemont, la va citar al despatx i li va dir que el PSC s'havia quedat amb un sol regidor. "En aquell moment em va llegir tota una llista d'atribucions que la família socialista deixava de tenir", ha lamentat l'alcaldable. Segons la candidata, Puigdemont "va gaudir exercint el seu poder". "És perquè ens té por, perquè som l'única alternativa", ha afirmat Paneque, que ha conclòs la seva intervenció dient que volen governar "perquè tots els gironins tinguin una vida digna". Tot seguit, han descobert el cartell, emmarcat pel lema 'Entra amb nosaltres a l'ajuntament'.

Actes arreu de la ciutat

El PP, per la seva banda, ha escollit arrencar la campanya des d'un bar situat al barri de Montilivi. La candidata, Concepció Veray, s'ha fet acompanyar de la candidatura, de militants i simpatitzants i del portaveu dels populars al Parlament, Enric Millo. Durant l'acte, han descobert el cartell electoral, on es podia llegir el lema 'Només és possible amb el teu vot'. 

La CUP, en canvi, ha escollit la plaça del Vi per donar el tret de sortida a la campanya. La formació ha ofert un ressopó a peu de carrer -davant l'ajuntament- i el tàndem format per Laia Pèlach i Lluc Salellas han pres la paraula per reconèixer la feina feta pels seus predecessors -Jordi Navarro i Anna Pujolàs- i repassar els compromisos electorals de la candidatura. Mentre es desenvolupava l'acte, un artista ha pintat un mural inspirant-se en el disseny del cartell electoral. A les dotze de la nit hi ha escrit: 'Vota'. 

ICV ha volgut iniciar la campanya al local que el partit té a la capital. Allà, la candidata, Eugènia Pascual -que s'estrena en aquestes eleccions- ha rebut el suport de membres del partit i també del diputat Marc Vidal i l'eurodiputat Ernest Urtasun. Durant l'acte s'ha visualitzat el vídeo de campanya d'ICV-EUiA a la ciutat de Girona i s'ha donat a conèixer el lema escollit per a aquestes eleccions: 'Lluitem junts i juntes'.