El Parc Científic i Tecnològic de la UdG s'anuncia a les xarxes socials

Ha endegat la campanya 'Junts Fem el Parc' per reivindicar-ne el seu potencial

El Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona (UdG) ha engegat la campanya 'Junts Fem el Parc' amb l'objectiu de reivindicar el seu potencial com a pol de referència en els àmbits de la ciència, la tecnologia i la recerca. La campanya també vol remarcar el paper del complex com a eix de tracció d'empreses de primer nivell i d'emprenedors de les comarques de Girona. Aquesta campanya arriba després que el parc presentés concurs de creditors al gener per intentar renegociar el deute de 41 MEUR que arrossega. Actualment, al parc hi ha més d'un centenar d'empreses i més de 1.300 treballadors.


La campanya està pensada bàsicament per impulsar-se a través de les xarxes socials i vol fer èmfasi en el potencial del complex i en impulsar la marca ParcUdG. Aquesta campanya arriba en un moment complicat per al complex tecnològic, que al gener va haver de presentar concurs de creditors per poder renegociar el deute de 41 MEUR que arrossega. La direcció del parc ja va acordar en una reunió el setembre del 2014 presentar un preconcurs de creditors i al gener va fer el darrer pas entrat al jutjat el concurs definitiu, que encara està en marxa. 

Els impulsors de l'acció destaquen la bona situació geoestratègica del parc i recordar que disposa de connexions ràpides tan viàries com ferroviàries amb Barcelona i també amb Europa mitjançant l'Aeroport de Girona. A més, també volen remarcar que el parc es presenta com una extensió del campus de la Universitat de Girona i de la pròpia ciutat. 

Els promotors de la campanya destaquen el ParcUdG és com "una petita ciutat dins de la ciutat" i aposten perquè Girona sigui cada cop més referència de la ciència i de la innovació tecnològica.
Un dels objectius de 'Junts Fem el Parc' és posar l'accent en els serveis que reben els usuaris del parc. Des del ParcUdG es demana a les empreses que hi estan instal·lades que tinguin una actitud proactiva i que se sentin part integrant d'un complex que "no només els presta serveis, sinó que els ofereix establir sinèrgies i créixer". 

Entre d'altres, el parc disposa d'una web interna per a treballadors i empreses. Així doncs, els usuaris poden publicar en un bloc conjunt novetats i informacions de la seva activitat empresarial. També s'ha fet un esforç per millorar la comunicació interna entre el Parc i els usuaris, amb la tramesa periòdica d'un newsletter que recull informacions del parc, dels mateixos usuaris, d'ajuts, beques i subvencions i que obre una porta a què les empreses creïn un espai d'intercanvi i/o demanda de serveis i llocs de treball.

El parc en xifres

Actualment, el Parc Científic i Tecnològic de la UdG consta de més de 36.000 m2 construïts en sis edificis diferents. El complex ha costat més de 60 MEUR d'inversió i hi treballen més de 30 grups, unitats i centres de recerca i tecnologia. En total, hi ha instal·lades més d'un centenar d'empreses de diversos àmbits i, des del parc, es dóna suport a una vintena d'entitats i aportadors de serveis. 

En conjunt, acull més de 1.300 treballadors, tres auditoris, nou sales de reunions, sis aularis, laboratoris, tallers, dos restaurants i disposa de mig miler de places d'aparcament.