Joan Miquel Oliver fa volar el Teatre Municipal de Girona en l'estrena del seu 'Pegasus'

L'espectacle ha estat un dels últims concerts del Festival Strenes

El compositor i cantant Joan Miquel Oliver ha donat ales al públic del Teatre Municipal de Girona que ha fet volar la seva imaginació durant l'estrena del seu darrer disc, 'Pegasus', el tercer treball en solitari del músic i el primer des de la dissolució d'Antònia Font.

Un concert màgic, íntim i vibrant que ha durat dues hores i que ha comptat amb grans clàssics com 'Surfistes' i noves cançons del darrer disc. Fins i tot s'han viscut sorpreses com quan Quimi Portet ha interpretat 'Sunny day' dalt de l'escenari, enmig dels riures dels assistents. L'espectacle del compositor mallorquí ha estat un dels que ha tancat l'Strenes 2015, que ha doblat el nombre d'espectadors arribant als 20.000.

La nit ha arrencat a ritme de 'Marès a Radial' i, durant dues hores, el miler d'espectadors que omplien el Teatre Municipal de Girona han pogut escoltar grans clàssics del compositor mallorquí com 'Vegetal', 'Final Feliç', 'Ryanair', 'Surfistes' i les noves peces del seu darrer treball anomenat 'Pegasus' i que és el títol d'una de les cançons del disc que s'han pogut escoltar aquesta nit a la capital gironina.


Des del primer moment, el públic s'ha entregat i bolcat aplaudint el músic i cantant fragments i parts de les cançons que anava desgranant en Joan Miquel Oliver des de dalt de l'escenari. Acompanyat per Xarli Oliver a la bateria i l'exmembre d'Antònia Font Jaume Manresa als teclats, el compositor ha omplert de màgia tot l'espai amb les seves noves cançons subtils i amb lletres originals, poètiques i inspiradores, seguint la línia dels seus últims treballs.

Fent gala del seu domini musical i del seu bon humor, Joan Miquel Oliver ha anat presentat les cançons que interpretava, bromejant sobre com van ser creades, explicant històries familiars pròpies o deixant anar comentari com "Només som tres però sonem com una autèntica orquestra, som boníssims", entre d'altres.

La il·luminació ha jugat un paper important durant el concert fins al punt que, mentre Oliver cantava 'Mil Bilions en Estrelletes', les llums de darrere seu s'han encès i han començat a moure's com si es tractessin d'autèntics estels. També s'han viscut moments més 'rockeros' com durant la cançó 'Lego' on la bateria ha guanyat pes i el cantant s'ha deixat anar tocant la guitarra. No obstant això, la sorpresa de la nit ha estat quan el cantant Quimi Portet - amb qui Joan Miquel Oliver ha fet gira amb Jaume Sisa dins del Col·lectiu Eternity- ha pujat dalt de l'escenari.

El compositor mallorquí ha explicat que durant la gravació d'aquest tercer disc que ha presentat en primícia a Girona, les veus no li acabaven d'agradar i, per això, va demanar ajuda a Quimi Portet qui va donar-li un cop de mà aconsellant-li el seu estudi de gravació. Aquesta nit, Portet ha volgut retre un homenatge al compositor mallorquí i, plegats, han interpretat 'Sunny day'. Una cançó que ha fet esclafir de riure els assistents.

La nit ha acabat uns set bisos i amb els sons de 'Sa núvia morta' que ha posat el punt i final a un gran concert que ha arribat al 96% de l'ocupació total del Teatre Municipal de Girona, gairebé el ple complet. L'espectacle que ha impactat i encantat al públic assistent suposa el tret de sortida de la nova gira de Joan Miquel Oliver que recorrerà tot Catalunya presentant el seu últim disc. "Ha estat sublim, les lletres d'Oliver son fantàstiques", ha explicat en Pep, un dels últims assistents en abandonar la platea del Teatre Municipal de Girona. Un sentiment que compartien gran part dels espectadors, fidels al mallorquí, alguns dels quals han acabat el concert dempeus aplaudint el cantant.

Un tercer Strenes "espectacular"

El concert ha estat un dels darrers espectacles de la 3a edició del Festival Strenes que ha baixat el teló aquest dissabte després de més de quinze dies de primícies. El director del festival, Xavier Pascual, ha detallat que les bones xifres aconseguides durant aquesta edició demostren que el certamen s'ha "consolidat", que existeix un espai clau per al festival i que cada cop més els artistes pensen en l'Strenes a l'hora de presentar les seves noves obres.

En total, des del passat mes de març - en la presentació sorpresa dels Sopa de Cabra- el festival ha acollit uns 20.000 espectadors, el doble de l'any passat. Tot i que s'havien programat tres concerts menys que el 2014, el festival ha crescut respecte la darrera edició pel que fa al nombre d'assistents als concerts de pagament que, enguany, han reunit 9.537 persones. No obstant això, l'augment més important s'ha notat en l'àmbit dels concerts o espectacles gratuïts i a l'aire lliure que han rebut més de 10.000 visitants.

En total, la mitjana d'ocupació es situa en el 85%, un 5% més que l'any passat i deu concerts programats han penjat el cartell d'entrades exhaurides com en el cas de Elèctrica Dharma, Macedònia, Gossos o Blaumut. "També s'ha hagut de fer noves sessions per alguns espectacles degut a la gran expectació i afluència de gent", ha comentat Pascual. Davant d'aquestes xifres "espectaculars" el director assenyala que ara cal analitzar-les en profunditat i no ha volgut avançar propers passos de cara a noves edicions.