Detingut a Girona per empènyer nena de 9 anys en ple carrer per robar-li la bossa de mà

El noi havia empès una nena de 9 anys per estirar-li la bossa de mà

La Policia Municipal de Girona va detenir, al migdia de divendres 17 d’abril, Pere M.T., de 23 anys, veí de Girona, com a presumpte autor dels delictes de robatori amb violència i contra la salut pública. El detingut té cinc antecedents per fets semblants.
 
Els fets que van desencadenar la detenció van tenir lloc al barri de Santa Eugènia, quan el guia caní de la Policia Municipal de Girona va observar dos joves que caminaven cap a ell, i que en veure’l, van fer moviments evasius per no creuar-se amb el policia. L’agent, que patrullava pel carrer de les Agudes en sentit Salt, va observar com els joves marxaven corrents cap al carrer de Joan Gaspar i Jalpí. Tot seguit els van donar ordres d’aturar-se, però es van fer escàpols. Un dels joves va fugir cap al carrer de Costabona, mentre que l’altre finalment es va aturar.
 
A la recerca, s’hi van sumar dos agents de la Policia Local de Salt que, alertats per l’emergència, van acudir a donar suport a l’agent de Girona. Mentre es duia a terme la recerca, la Policia Municipal de Girona va esbrinar que una nena de 9 anys acabava de patir una estrebada. En concret, un jove l’havia empès i li havia pres la bossa de mà, a l’interior de la qual duia 20 euros. Gràcies a la col•laboració ciutadana, els agents van saber que el jove que suposadament havia perpetrat l’estrebada era el mateix que cercaven.
 
Poc després, els agents van localitzar-lo quan sortia d’una escala del carrer de les Agudes sense part de la roba amb la qual l’havia descrit el guia caní. Segons van constatar els policies, el jove s’havia amagat a l’escala en què, per tal de no ser reconegut, havia llençat part de la roba que duia durant els fets. Quan el van trobar, però, el sospitós va explicar que sortia de visitar la seva família. Tot seguit els agents van comprovar que a l’interior de l’escala hi havia la dessuadora que portava durant la fugida, a les butxaques de la qual s’hi van localitzar vint-i-quatre bosses amb una substància, presumiblement marihuana, i diners fraccionats (7 bitllets 5 euros, 2 de 10 euros, 9 monedes d’un euro i 3 monedes de 2 euros). Així mateix, durant l’escorcoll li van comissar una navalla que duia amagada als pantalons i una cartera amb 20 euros.
 
Per tots aquest indicis es va detenir el sospitós, com a presumpte autor dels delictes de robatori amb violència i contra la salut pública.