Els Mossos detenen dos lladres després de forçar i obrir la finestra d'uns baixos a Girona

Un agent fora de servei va veure els sospitosos que aixecaven la persiana d'uns baixos del carrer Montcalm

Els Mossos d'Esquadra van detenir aquest dimarts a Girona dos lladres que acabaven de forçar la finestra d'un pis de Girona. Els detinguts són un menor d'edat i un jove de 18 anys, de nacionalitats guineana i espanyola, amb domicili a Girona i Salt, respectivament.

Els fets es van produir cap a tres quarts de set del matí d'aquest dimarts al carrer Montcalm de la capital gironina, on un agent dels mossos fora de servei va observar tres joves que aixecaven la persiana d'un pis situat als baixos d'un edifici. L'agent va alertar les dotacions policials i, en veure que els tres joves colpejaven i obrien la finestra, els va cridar i es va identificar com a policia. Els joves van arrencar a córrer, moment en què arribava una patrulla de paisà dels Mossos.

Amb la descripció de l'agent fora de servei van començar a fer una recerca per la zona i van localitzar dos dels nois a pocs metres del lloc. Després d'identificar-los i comprovar que eren els autors dels fets, els policies els van detenir com a presumptes autors d'un robatori amb força en grau de temptativa.

La investigació no es dóna per tancada i no es descarta una tercera detenció relacionada amb el cas. El detingut major d'edat, amb nombrosos antecedents per fets similars, va ser citat per tal de declarar davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona. Pel que fa al menor d'edat va ser lliurat als seus tutors legals en espera de declarar davant la fiscalia de menors de Girona.