Atrapen dos lladres reincidents robant ferralla a l'antiga fàbrica tèxtil Grober

Un d'ells va agredir els agents donant-los empentes i puntades de peu

Els mossos han detingut dos lladres reincidents que robaven ferralla a les antigues instal·lacions de la tèxtil Grober de Bescanó (Gironès). Els vigilants de seguretat enviats pel jutjat (la fàbrica ha entrat en liquidació) van avisar la policia després de veure com els lladres intentaven forçar la porta de la nau. Ja feia estona que voltaven per allà, perquè de fet havien amuntegat ferralla per endur-se-la.

En veure's descoberts, els lladres van arrencar a córrer. Un d'ells es va llançar dins un canal del Ter i l'altre va resistir-se donant puntades de peu i empentes als mossos. Els dos lladres tenen 36 i 44 anys, acumulen una desena d'antecedents cadascun i han quedat en llibertat amb càrrecs.

La tèxtil Grober porta mesos tancada i a principis d'any va entrar en liquidació. Per això, hi ha vigilants de seguretat enviats pel Jutjat Mercantil que en vigilen les instal·lacions. Abans, eren els mateixos treballadors els qui feien torns de guàrdia davant la fàbrica per impedir que se n'enduguessin la maquinària.

El robatori va tenir lloc aquest diumenge. Cap a quarts de deu de la nit, els vigilants van veure dos homes intentant forçar la porta de la nau i van alertar els Mossos d'Esquadra. Quan les patrulles van arribar a lloc, van sorprendre els lladres en plena feina.

Els dos individus, que portaven llums frontals, van intentar fugir en veure's descoberts. Un d'ells, que té 44 anys, va provar de saltar una tanca. Com que no va poder, es va amagar entre uns matolls. Els Mossos d'Esquadra, però, el van descobrir. Mentre el detenien, el lladre es va resistir activament donant empentes i puntades de peu als agents.

L'altre lladre, que té 36 anys, sí que va poder saltar la tanca i es va llançar directament dins un canal del riu Ter que passa per la zona. La jugada, però, no li va sortir bé. Al cap de poca estona, una patrulla el va localitzar tot xop al carrer Major de Bescanó i el va detenir.

Els mossos van comprovar com, de fet, els dos homes ja feia estona que rondaven per la Grober. Havien aparcat la furgoneta a l'aparcament de l'empresa, havien forçat una finestra i havien amuntegat ferralla per endur-se-la. A dins de la furgoneta, que tenia les portes del darrere obertes, les patrulles hi van trobar una serra radial.

Tots dos lladres són de procedència magribina. Se'ls imputa un delicte de robatori amb força i, al més gran, un altre d'atemptat a agents de l'autoritat. Els dos homes són vells coneguts de la policia. De fet, cadascun d'ells acumula ja una desena d'antecedents per robatoris amb força i furts.

Aquest dimarts, els dos detinguts van passar a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Girona. Després de prendre'ls declaració, el jutge els va deixar en llibertat amb càrrecs.