Recullen signatures per demanar a l'Ajuntament de Girona que el rei Baltasar sigui una persona negra

El regidor de la CUP Lluc Salellas llença la proposta a través d'Internet

Aconseguir que a la Cavalcada de Reis desfili un rei Baltasar que sigui realment negre o que una dona es pugui disfressar de Ses Majestats. Aquestes són dues de les propostes que llença el regidor de la CUP Lluc Salellas. Segons reconeix, hi ha molta gent que "de forma privada" està demanant aquests canvis en l'organització de la cavalcada i, per això, ha decidit llençar una "petició constructiva i pública" a través de la plataforma digital Change.org.

La proposta es va penjar dilluns al migdia i, en menys de 24 hores, ja compta amb 360 suports. Salellas reflexiona sobre la "diversitat" de població que habita a la capital i, per això, creu que cal actualitzar alguns aspectes. Concretament, creu que és "de sentit comú" aplicar el que han fet d'altres ciutats: convidar persones negres a formar part de la cavalcada i, especialment, per a protagonitzar el paper de rei Baltasar.

Així mateix, la proposta també demana que no hi hagi discriminació de gènere i que una dona també pugui encarnar el paper d'algun dels Tres Reis Mags. Entre les propostes, Salellas també demana que la festivitat arribi encara més als barris i que no només se celebri al centre.

Per això, proposa que els dies previs a la cavalcada, la "presencia reial" també arribi a d'altres punts de la ciutat. Els responsables d'organitzar la cavalcada i també de decidir qui fa de rei són els Manaies de Girona, una organització molt arrelada a la ciutat i que també es troba en el moll de l'os de la Setmana Santa gironina. Malgrat això, Salellas considera que l'ajuntament és "l'organitzador últim" d'aquest esdeveniment i que, per tant, ha de prendre la iniciativa per aplicar aquests canvis.