Pep Guardiola: 'Girona és la joia de la corona de Catalunya'

L'exentrenador del Barça s'estrena com a ambaixador turístic

L'exentrenador del Barça Pep Guardiola s'ha estrenat com a ambaixador turístic de Catalunya i ho ha fet per donar suport a la destinació de la Costa Brava i el Pirineu de Girona. Instal·lat a Munich des de fa un any i mig, ha participat en un acte organitzat pel Patronat de Turisme de Girona per animar els alemanys a visitar la destinació.

"Girona és la joia de la corona de Catalunya", ha assegurat el tècnic del Bayern de Munich. Guardiola ha reconegut que sempre fa promoció del seu país allà on va i que Girona té tots els atractius per "fascinar".

A l'acte també han participat els tres germans Roca. L'any passat 4,7 milions de turistes van visitar la Costa Brava, dels quals un 14% eren alemanys.

Segons dades del Patronat de Turisme de Girona, el 50% dels alemanys no coneix Girona. Aquest mercat ha estat tradicionalment un dels punts forts d'atracció de turistes per a les comarques gironines, sobretot a la Costa Brava. Amb la crisi, però, el nombre de turistes germànics va recular. Segons dades del Patronat, aquesta situació s'ha redreçat en els darrers anys, amb augments del 22% el 2013 i del 15% el 2014. L'any passat 4,7 milions de turistes van visitar la Costa Brava, dels quals un 14% eren alemanys.

Per aconseguir acostar-se encara més al públic alemany, el Patronat ha pensat en utilitzar d'esquer l'entrenador del Bayern de Munic i extècnic del Barça, Pep Guardiola, figura compromesa amb Catalunya i que ràpidament s'ha guanyat l'estima dels alemanys. 


 
© ACN

Guardiola s'ha estrenat aquesta tarda com a ambaixador turístic de Catalunya i ha tingut paraules de lloança per a les comarques de Girona. Davant de desenes de periodistes catalans i alemanys, ha reconegut que, tot i no haver nascut en aquesta terra, hi té vinculació -"hi vaig cada any de vacances encara que vosaltres no us n'assabenteu", ha dit fent broma- i que se sent fascinat per aquestes comarques. 

"Girona és la joia de la corona de Catalunya", ha assegurat el tècnic, que apunta que no només ofereix muntanya i els atributs de la Costa Brava, sinó que també n'ha destacat la gastronomia i "l'escalfor de la seva gent". "No deixeu d'anar-hi, us en penedireu", ha dit als assistents.
Guardiola ha compartit protagonisme amb els germans Roca, artífexs del Celler de Can Roca de Girona, considerat actualment el segon millor restaurant del món. "Jo he tingut la sort d'anar-hi a menjar tres o quatre cops i només per això ja val la pena anar a Girona, són uns genis de la cuina", ha declarat. 


L'extècnic del Barça ha reconegut que sempre que pot fa propaganda del seu país i que insisteix en cada concentració que fa amb els equips perquè visitin especialment la Costa Brava. "Encara no me n'he sortit però sóc tossut i ho aconseguiré", s'ha reptat a sí mateix. Per a Guardiola, promocionar la Costa Brava i el Pirineu és quelcom que no se li fa artificial. "Si no em cregués del que parlo no faria això", ha assegurat.

Tot i tenir tants elogis cap a Catalunya, el tècnic assegura que el seu lloc ara és Alemanya. "Estic molt a gust aquí, no em plantejo tornar a curt termini", ha reconegut. 

El tàndem Guardiola-Germans Roca

L'exentrenador del Barça ha participat en una roda de premsa acompanyat dels tres germans Roca, que demà estrenen a la Berlinale el documental 'Cooking up a tribute' sobre la gira internacional que van fer l'estiu passat. 

El xef del Celler, Joan Roca, ha aprofitat per fer promoció dels productes "dels petits productors" i ha recordat que s'ha creat el segell de qualitat 'Girona excel·lent' per distingir cada any aquells productes escollits per un grup de cuiners i professionals del sector. "Tenim uns productes de gran qualitat, uns grans restaurants i uns recursos turístics extraordinaris; tothom que vingui a visitar-nos tindrà ganes de tornar", ha dit Joan Roca als periodistes alemanys. 

Després de l'acte, el Celler de Can Roca ha servit un còctel per als 150 convidats. Abans d'això, però, un total de 27 empresaris turístics gironins han tingut l'oportunitat de vendre els seus productes a operadors alemanys en un seguit de sessions de treball que s'han organitzat a l'hotel Kempinski de Munic. El mateix Pep Guardiola i els germans Roca han visitat aquests espais per conèixer de primera mà com es fa aquesta promoció. 

Tres dies d'accions a Alemanya

Després de l'acció a Munic, el patronat ha organitzat per aquest dimarts una presentació de la destinació per a premsa especialitzada al restaurant que el xef Paco Pérez (Miramar de Llançà, dos estrelles Michelin) té a Berlín. 

L'endemà, el dia 11, es conclourà l'acció a Hamburg on es faran, novament de la mà dels empresaris gironins, les presentacions segmentades dels productes de natura i turisme de negocis als operadors alemanys.