La Cambra de Palamós reclama que el port pugui operar com a espai Schengen d'una vegada

Xavier Ribera valora positivament el compromís del ministre de l'Interior per trobar una "solució transitòria"

Aquest passat dissabte, durant una visita a Palamós acompanyat pel cap de llista del PP per Girona, Enric Millo, el ministre d'Interior va assegurar que tenia "un compromís personal" i que es comprometia a trobar una "solució transitòria" perquè aquest port de la comarca del Baix Empordà pogués operar com a espai Schengen aquest estiu. Tot i que va destacar que es tractava d'un moment complicat a nivell europeu per aconseguir l'autorització, el ministre es va mostrar ferm davant la possibilitat que Palamós rebi creuers de fora de l'UE.

Davant aquest compromís, la Cambra de Comerç de Palamós ha valorat positivament les paraules de Jorge Fernández Díaz. Amb tot, ha ressaltat que l'objectiu de l'entitat és trobar una "solució definitiva" a aquesta problemàtica. "El port de Palamós compleix els requisits i les necessitats que calen perquè pugui rebre passatgers de fora de la UE", ha assegurat Ribera.

Segons el president de la Cambra de Comerç de Palamós, ja fa anys que el port funciona amb "solucions provisionals". "De moment, ja estem recollint informació per enviar-la al ministeri d'Interior, al Govern i a Ports de la Generalitat mostrant que l'espai Schengen és possible", ha ressaltat Ribera. D'altra banda, el president destaca que compten amb el suport del Govern per realitzar les inversions necessàries perquè el port pugui atraure tota mena de creuers. "No crec que facin falta molts canvis perquè el port ja disposa d'un codi de seguretat internacional, control de policia i, per tant, les instal·lacions podrien ser homologades", ha assenyalat Ribera.

La reclamació que Palamós pugui rebre visitants d'arreu no és nova i s'arrossega des de fa anys. Des de la Cambra de Comerç d'aquesta població, ressalten que el canvi suposaria un actiu clau econòmic per a totes les comarques gironines. "Apostar pel port és apostar per millorar la competitivitat de la demarcació", ha assegurat el president de la Cambra.