El cap de la Policia Local d'Olot pren possessió com a diaca

El mes de juny passat va fer-se la cerimònia religiosa a la Catedral

Després d'anys de formació i estudi, López ha pres possessió finalment com a diaca permanent, veient així acomplert el seu desig d'ajudar a la comunitat cristiana a banda de les seves responsabilitats com a inspector de policia. El juny passat es va celebrar la cerimònia religiosa en què el bisbe de Girona, Francesc Pardo, li va fer entrega del llibre dels Evangelis, el signe de l'ofici diaconal que li permet des de llavors predicar durant les celebracions litúrgiques. El que no pot és oficiar una missa, perquè no pot dur a terme la part de la consagració com tampoc està autoritzat per confessar als fidels.

Per arribar fins aquí, el cap de la policia d'Olot s'ha format durant més de vuit anys a l'Institut Superior de Ciències Religioses de Girona. El passat 31 de desembre ja va rebre els ministeris laïcals de lector i acòlit de mans del bisbe en una celebració a la capella del seminari diocesà, un pas previ a l'ordenació de diaca.

Durant l'acte celebrat aquest dimecres, també han pres possessió del càrrec sis nous rectors a les comarques gironines.