'Operació Garzón contra l'independentisme català' s'estrenarà dissabte que ve a Olot

L'acte inclourà un homenatge als independentistes que van ser detinguts i torturats l'any 92

L'homenatge als encausats i la projecció en primícia del documental tindrà lloc al Teatre Principal d'Olot a partir de les set de la tarda. Segons han explicat els organitzadors, l'acte comptarà amb la presència de diferents personalitats i artistes convidats que faran el seu particular homenatge als detinguts, mitjançant la lectura de poemes, la interpretació de cançons i l'exposició de la seva visió dels fets. Bona part dels homenatjats seran presents a l'acte.

Tot i així, l'AEIG i Maulets han previst una jornada plena d'activitats com ara la celebració d'un dinar popular amb actuacions musicals al passeig de la Muralla. Les activitats previstes començaran a dos quarts de dues del migdia amb una demostració de la Colla Bastonera Picadits de Vilassar de Mar, un dinar popular i les actuacions musicals de Marta Rius i Marcel Caselles. Una vegada finalitzades les activitats la carrer, l'acte continuarà al teatre.

D'altra banda, també s'homenatjarà el difunt advocat Sebastià Salelles, que va denunciar les tortures al Tribunal d'Estrasburg i es va encarregar de la defensa dels joves independentistes detinguts.

Les entrades per l'acte al teatre es poden adquirir al preu simbòlic de tres euros a través del Telentrada. El documental, produït pel portal independentista Llibertat.cat i la productora Zeba Produccions, repassa l'onada repressiva del 92 a través de les veus dels independentistes encausats i represaliats i fa una cronologia de les detencions i denúncies de tortura.