Baixen un 17% les denúncies per aparcar malament el vehicle a Girona en tres mesos

Entre els mesos de gener i març, els accidents a l'interior de la ciutat també s'han reduït fins gairebé un 10%

Des de principis d'any i fins ara, els agents de la Policia Municipal de Girona han interposat 9.118 denúncies a conductors per aparcar malament el cotxe a la ciutat. La llista d'infraccions que han acabat en sanció és diversa. Des d'aparcar en doble fila i dificultar la circulació fins a estacionar en una zona de càrrega o descàrrega sense estar-hi autoritzat, passant per altres conductes com ara aturar el cotxe a la sortida d'un gual, en un carrer on està prohibit aparcar o a la parada reservada per al transport públic.

Tot i que la xifra pugui semblar, a priori, molt elevada, el cert és que d'un any per l'altre s'han aconseguit reduir el número de denúncies. En concret, en un 17%. I és que, si es comparen les denúncies d'aquest 2012 amb les de l'any passat, aleshores ja se'n portaven 11.105 contra conductors que havien estacionat malament el cotxe, la moto, la furgoneta o el camió.

Segons assegura la Policia Municipal, es tracta d'una reducció "dràstica". L'estadística de seguretat viària d'aquest primer trimestre d'any també recull com aquest tipus de denúncies no són les úniques que han davallat.

També s'ha aconseguit reduir fins gairebé un 10% el número d'accidents a l'interior de la ciutat. Si es miren els sinistres per tipologies, aquells que més han davallat són els que hi ha víctimes implicades. En aquest cas, s'han reduït un 13 % (passant de 118 accidents el primer trimestre del 2011 als 102 d'aquest). Pel que fa als accidents sense víctimes, la reducció ha estat del 7% (passant de 231 a 216).

La grua s'emporta menys cotxes

Per últim, segons recull la Policia Municipal, també ha baixat la xifra de vehicles que la grua municipal s'ha emportat fins al dipòsit. Entre gener i març d'aquest any la grua se n'ha endut 2.835; els tres primers mesos del 2011, van ser 3.020. Traslladat en percentatges, això suposa una davallada del 6%.

Els agents consideren que no hi ha un sol motiu que permeti explicar aquest descens, sinó que la reducció es deu a diversos factors. Entre aquests -segons esmenten- "una major responsabilitat dels conductors, mantenir els controls preventius, haver habilitat nous espais per estacionar o la correcció dels criteris de denúncia, sobretot en matèria d'estacionament".