Tres detinguts per intentar robar a turistes en àrees de l'AP-7

Els lladres són tres homes de 27, 32 i 35 anys, de nacionalitat albanesa i veïns de Barcelona

Pels voltants de les cinc de la tarda del 20 de desembre, els Mossos van tenir coneixement de diversos intents de robatori en diferents àrees de servei de l'AP-7, a les comarques de la Selva Interior i de l'Alt Empordà. L'objectiu dels lladres eren turistes que viatjaven amb els seus vehicles.

Concretament, els agents van saber que s'havia produït una temptativa de furt i una falta de danys a l'àrea de servei Selva Sud, al municipi de Maçanet de la Selva. Uns turistes, que dinaven al restaurant de l'àrea, van sospitar de l'actitud de tres persones que van estacionar un vehicle al costat del seu, per la qual cosa es van fixar amb la matrícula.

Després de dinar van prosseguir la marxa i al cap d'uns quilòmetres van notar que una roda anava fluixa. Es van aturar al voral i immediatament un turisme se'ls va aproximar. Dins d'aquest van reconèixer les persones que havien vist minuts abans a l'àrea de servei. Tot apuntava que els havien manipulat la roda del vehicle per assaltar-los posteriorment, per la qual cosa els turistes van decidir accelerar la marxa i fugir del lloc.

Poc abans, el ocupants del mateix vehicle havien protagonitzat una temptativa de furt a l'àrea de servei Empordà Sud, al municipi de Garrigàs (Alt Empordà). Amb un 'modus operandi' similar, havien intentat sostreure diverses pertinences d'un altre vehicle de turistes.

Arran dels fets es va iniciar un ampli dispositiu de recerca. Prop de la sortida 8 de l'autopista, en sentit Barcelona, una patrulla de trànsit va veure passar el vehicle sospitós a gran velocitat i van iniciar un seguiment. Després que el cotxe fugitiu circulés de forma temerària el van interceptar a l'àrea de servei de Selva Sud, i van detenir els tres ocupants. Quan els agents tenien els homes detinguts fora del vehicle un guàrdia civil, que no estava de servei, els va oferir la seva col·laboració fins l'arribada de les altres patrulles de mossos.

Amb el suport de diverses unitats policials del cos de mossos d'esquadra activades pel dispositiu van traslladar els detinguts fins la comissaria de Santa Coloma de Farners. Els detinguts, tots amb antecedents per fets similars, van passar el dia 23 de desembre a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners, que en va decretar la seva llibertat.