La UdG impulsa un nou programa per ajudar a trobar feina a Europa a estudiants acabats de titular

El projecte comença com a prova pilot a Alemanya, França i Regne Unit amb una quinzena de joves

El Consell de Govern de la Universitat de Girona ha donat llum verda aquest dijous a un programa que busca ajudar estudiants acabats de titular a fer el salt professional a Europa. El projecte, batejat com a Acompanyament UdG Professional, comença com a prova pilot amb una quinzena d'estudiants i l'objectiu és teixir complicitats amb empreses, institucions i universitats de diversos països per ajudar als joves titulats a anar-hi a treballar.

El projecte té una durada de 4 anys i comença a Alemanya, França i el Regne Unit. D'altra banda, el Consell de Govern també s'ha aprovat per al curs vinent el nou Grau en Disseny i Desenvolupament de Videojocs, que s'impartirà a la Politècnica.


Els encarregats d'exposar aquest nou programa per a l'acompanyament i preparació dels titulats recents han estat la vicerectora d'Estudiants, Sílvia Font, i l'exrector Joan Batlle, escollit per dirigir aquest projecte.

Es tracta que la UdG estableixi acords de col·laboració amb empreses i institucions de la UE per tal de facilitar que estudiants gironins puguin anar-hi a treballar un cop hagin finalitzat els seus estudis.

El programa arrenca ara com a prova pilot amb tres països -Alemanya, França i Regne Unit- i hi participaran una quinzena d'alumnes. Aquest nou projecte té una durada de 4 anys i la voluntat és teixir col·laboracions estables. Posteriorment, s'obrirà a tota la comunitat d'estudiants.

Nous estudis relacionats amb els videojocs

En la reunió del Consell de Govern també s'ha aprovat la creació d'uns nous estudis per al curs vinent. Es tracta del Grau en Disseny i Desenvolupament de Videojocs, que s'impartirà a l'Escola Politècnica Superior (EPS).

El nou grau, que ja compta amb l'informe favorable del Consell Social, i que haurà de ser validat per l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU) per a la seva implantació definitiva, pretén que l'estudiant adquireixi una formació bàsica en competències pròpies de la tecnologia de la informació i la comunicació.

Aquesta formació es combina, alhora, amb coneixements teòrics i pràctics per al disseny dels continguts digitals interactius. Tot això fa possible que els graduats, a més d'una formació bàsica pròpia de les TIC, obtinguin un perfil que completi aquests coneixements tecnològics amb continguts d'art, disseny conceptual, comunicació, narrativa i producció, necessaris per al disseny i desenvolupament de videojocs.

Segons el vicerector de Política Acadèmica i Docència, Francesc Roca, el grau que es proposa és molt nou i té pocs precedents en altres universitats espanyoles (a Catalunya ja s'imparteix a la Universitat Politècnica de Catalunya-Barcelona Tech) i s'emmarca en les oportunitats de creixement del sector de desenvolupament de videojocs i els sistemes interactius, no només en l'àmbit de l'entreteniment sinó en també en el desenvolupament de nous models de negoci, en l'aprenentatge o en la simulació d'entorns culturals, entre altres.

Així mateix, el Grau en Disseny i Desenvolupament de Videojocs, que tindrà una entrada de 40 estudiants a primer curs, compta amb l'expertesa de diversos grups de recerca de la UdG, agrupats en l'Institut d'Informàtica i Aplicacions, i de quatre departaments: Informàtica, Matemàtica Aplicada i Estadística; Arquitectura i Tecnologia de Computadors; Organització, Gestió Empresarial i Disseny del Producte, i Filologia i Comunicació.