Detingut un veí de la Vall d'en Bas per un cas de narcotràfic a Itàlia del 2004

El Kandoussi Falah ja fou empresonat per un comís de droga a Roquetas de Mar

El veí de la Vall d'en Bas, El Kandoussi Falah, s'ha vist de nou amb la justícia aquesta vegada per un ordre de detenció emesa des d'Itàlia per un cas de narcotràfic datat del 2004. L'home, que fou arrestat per la Guàrdia Civil segons explica El Punt Avui, tenia un ordre europea de detenció vigent fins el 2015 fruit d'un afer relacionat amb drogues a Reggio Calabria.

Kandoussi es troba empresonat a Soto del Real de forma provisional a l'espera que l'Audiència Nacional resolgui el seu futur. La defensa, per la seva banda, qüestiona els motius de la detenció argumentant que malgrat les nombroses vegades que ha passat a disposició judicial acusat de diversos crims, mai abans s'havia fet menció d'aquesta irregularitat a Itàlia.

Absolt d'un tiroteig

L'Audiència de Girona va jutjar El Kandoussi Falah el gener de 2011 acusat d'intentar matar un compatriota a trets a Aiguaviva (Gironès) per un afer de drogues. L'home,va negar els fets i va aportar un passaport caducat que demostraria que el dia dels fets estava de viatge al Marroc. Tot i això, el fiscal mantenia la petició de deu anys de presó per un intent d'homicidi.

Segons l'acusació pública, l'acusat formava part del grup de quatre homes que van obrir foc contra la víctima la nit del 19 de febrer del 2005 perquè volien robar-li una partida de droga que creien 'erròniament' que tenia amagada a casa. Van disparar cinc vegades. Una de les bales li va creuar l'espatlla a la víctima i el va deixar ferit de gravetat.

El jutge va resoldre absoldre'l de les acusacions per manca de proves inculpatòries.

Narcotràfic i bitllets falsos

Els Mossos d'Esquadra van desarticular el 21 de març de 2009 una organització que traficava cocaïna i haixix i distribuïa bitllets falsos a Catalunya. En el marc de l'operació els agents van procedir a la detenció de 23 persones (entre ells Kandoussi), la majoria de les quals estaven assentades a la comarca d'Osona.

En total es van decomissar 224 quilos de haixix i 3.500 grams de cocaïna, així com una gran quantitat de moneda de curs legal i falsificada. L'organització criminal disposava d'embarcacions ràpides per fer desembarcaments d'haixix a les costes de Catalunya i les Illes Balears.

En l'operació que els agents van anomenar 'Electra' també van desmantellar un laboratori de tractament de cocaïna a Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat).