Un imputat i un detingut per cultivar prop de 1.000 plantes a Figueres i Llers

Dues dones ingressen a presó per intentar passar 70 kg de haixix per la frontera

El dia 12 d’octubre els Mossos van imputar un home per cultivar 150 plantes de marihuana en una casa de Figueres (Alt Empordà), i el 16 d’octubre van detenir un altre home, de 46 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Figueres, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública.
 
En el primer dels casos els mossos van localitzar una casa amb dues habitacions plenes de focus amb bombetes, transformadors, aparells d’aire condicionat, i ventiladors de peu. Van comissar 150 plantes de marihuana d’uns seixanta centímetres, en avançat estat de floració. Els agents van denunciar l’home que les cuidava, com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública i per un delicte de defraudació de fluid elèctric.
 
El passat 16 d’octubre, els mossos van comprovar una queixa veïnal a la població de Llers. Quan els agents van arribar al lloc van localitzar, en una casa d’obra, una plantació de marihuana distribuïda en quatre estances. En aquestes habitacions hi havia 445 plantes grans i 336 esqueixos, així com quaranta-set focus de llum.
 
El detingut, amb antecedents, van passar el 17 d’octubre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.
 
Dues dones ingressen a presó per transportar 70 kg de haixix cap a França
 
Agents de l’Àrea Regional de Trànsit de Girona van detenir el dia 14 d’octubre, a La Jonquera, dues dones de 25 anys, de nacionalitat francesa i amb domicili desconegut, com a presumptes autores d’un delicte contra la salut pública.
 
La matinada del 14 d’octubre, en el marc d’un control de prevenció de detecció d’alcohol i drogues al quilòmetre 776.7 de la carretera N-II, en sentit França, mossos de trànsit del sector de Figueres van aturar un vehicle amb dues ocupants. Durant la revisió del turisme els agents van comprovar que entre el maleter i el seient del darrera hi havia un total de setze saques de plàstic plenes de marihuana, amb un pes total de setanta quilograms. Els mossos també van localitzar 120 euros en bitllets fraccionats amagats enmig dels seients del cotxe.
 
Les dues dones van quedar detingudes per la seva presumpta relació amb un delicte de tràfic de drogues.
 
Les detingudes, sense antecedents, van passar el dia 15 d’octubre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual en va decretar el seu ingrés a presó.