La Federació del PSC a Girona 'renya' al portaveu socialista de Roses

Jesús Mínguez demanava la dimissió de l'alcaldable Olga Simarro

Rebombori entre els socialistes de la vila de Roses (Alt Empordà) per una polèmica entre el portaveu del grup municipal, Jesús Mínguez, i l'alcaldable Olga Simarro que ha acabat amb el suport de la Federació del PSC a Girona per part d'aquesta última.

Davant la petició de dimissió de la candidata i primera secretària del PSC de Roses, l’executiva de les comarques gironines ha manifestat que Simarro va ser escollida democràticament, amb una àmplia majoria dels vots a favor, per l’Agrupació de Roses i referendada pels òrgans del partit a tots nivells.

Amb tot, expliquen que el no acceptar la condició de candidata d’Olga Simarro "és no acceptar el resultat d’un procés democràtic desenvolupat amb les màximes garanties de transparència i participació, en el qual el portaveu del grup municipal, en tant que militant, va tenir la possibilitat de participar".

L’elecció dels alcaldables del PSC a les ciutats de menys de 50.000 habitants, com és el cas de Roses, s’efectua a partir d’un sistema de primàries en el què tots els militants tenen dret a vot i a presentar una candidatura, si ho consideren convenient. "El portaveu del grup municipal, com a militant, tenia la possibilitat de presentar-se però va preferir no fer-ho", argumenta la Federació.

L’executiva del PSC de les comarques gironines entén que té els mecanismes adequats i l’autoritat necessària per resoldre els conflictes que es puguin produir en el seu àmbit de direcció. "La voluntat del partit és, essencialment, trobar punts de diàleg i d’entesa perquè el procés que comença la candidata electa dels socialistes, Olga Simarro, tingui garanties d’èxit, aconsegueixi la confiança dels ciutadans i ciutadanes de Roses", han reblat.

La polèmica

El malestar es va iniciar quan elss dos regidors del PSC que conformen el grup municipal dels socialistes de Roses, David Beltran i Jesús Mínguez, van demanar la dimissió de la primera secretària del partit socialista rosinc, Olga Simarro.

En un comunicat on no l'esmentaven directament, tant Beltran com Mínguez reclamaven la dimissió de la seva presidenta i alcaldable del PSC a les properes eleccions municipals per, segons el text, “(Simarro) manca de sensibilitat, cap respecte a la llibertat d’expressió… evident falta d’ètica i cultura democràtica”.

Tant és així, que els dos regidors socialistes anunciaven que posarien aquest assumpte en coneixement de la Comissió de Garanties del PSC a Barcelona, demanant poder entrevistar-se amb el president del PSC, Àngel Ros, i el Primer Secretari del socialistes catalans, Miquel Iceta. Així mateix, en el comunicat s’assenyala que a partir del proper ple els dos regidors socialistes canviaren el seu càrrec. Jesús Mínguez passarà a ser el portaveu en substitució de David Beltran.

El motiu pel qual els dos socialistes es volien dirigir a la direcció barcelonina és perquè argumentaven que la Federació de les comarques gironines els ignoraria, donat que la primera secretària és vocal a l'executiva de les comarques gironines. Amb tot, la Federació s'ha posicionat a favor de Simarro tal i com aquests intuïen.