Detenen el cuidador d'un cultiu de marihuana a Sant Sadurní de l'Heura

Els Mossos van intervenir un miler plantes més en diverses intervencions a Mieres, Santa Coloma de Farners i Llagostera

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 8 de setembre un home de 57 anys, de nacionalitat marroquina i veí de La Bisbal d'Empordà, encarregat del cultiu d'un centenar de plantes de marihuana a Sant Sadurní de l'Heura (Baix Empordà).

Concretament, l'home tenia dues plantacions en una masia derruïda en mig de la muntanya, on els agents també hi van localitzar estris, productes i eines per al cultiu. En tres actuacions més, els Mossos d'Esquadra van intervenir 680 plantes en dues plantacions a la urbanització de La Canyera i La Mata de Llagostera; 240 plantes en una masia aïllada del veïnat de Samuntà de Baix, a Mieres (Garrotxa), i 100 més a Santa Coloma de Farners.

El detingut a Sant Sadurní de l'Heura, amb antecedents, va passar el dia 9 de setembre a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia a La Bisbal d'Empordà, que va ordenar la seva llibertat amb càrrecs.

La primera actuació es remunta al passat 4 de setembre, quan es va localitzar una plantació de 240 plantes de marihuana en una masia aïllada del veïnat de Samuntà de Baix, de la població de Mieres (Garrotxa). Per aquest motiu, es va denunciar el seu propietari un delicte contra la salut pública.

La segona actuació es va produir el 8 de setembre a la població de Sant Sadurní de l'Heura (Baix Empordà). Els mossos van comprovar que en una masia derruïda situada en mig de la muntanya, hi havia dues plantacions de marihuana. Els agents van localitzar 100 plantes de marihuana i estris, productes i eines pel seu cultiu. La policia va detenir al cuidador, un home de 57 anys, de nacionalitat marroquina i veí de la Bisbal d'Empordà (Baix Empordà), com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública.

El detingut, amb antecedents, va passar el dia 9 de setembre a disposició del jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de La Bisbal d'Empordà, el qual en va decretat la seva llibertat amb càrrecs.

El mateix dia, el mossos de la comissaria de Santa Coloma de Farners es van adreçar a una disputa entre veïns. Els agents van esbrinar que el motiu de la discussió era el cultiu de marihuana per part d'un d'ells. Els mossos van localitzar, a l'interior d'un domicili, 100 plantes amb tota una instal·lació elèctrica de llums, ventiladors, deshumidificadors, termòstats i fertilitzants. Els mossos van denunciar el propietari del pis per un delicte contra la salut pública.

Finalment, el 9 de setembre en la urbanització La Canyera i La Mata de Llagostera (Gironès), es van localitzar dues plantacions en dues cases del municipi. En una d'elles s'hi van localitzar 592 plantes de diferents mides i en l'altra, 88 plantes més. Els dos propietaris van ser denunciats per un delicte contra la salut pública.

Els responsables de les plantacions de Mieres, Santa Coloma de Farners i Mieres seran citats properament pels jutjat d'instrucció de guàrdia dels diferents partits competents.