Detenen quatre francesos a Vilafant i Figueres amb droga valorada en més de 23.000 €

Els arrestats tenen entre 25 i 34 anys i han ingressat a presó

Els Mossos d'Esquadra van detenir el 20 de juliol a Vilafant i Figueres (Alt Empordà) quatre homes, d'entre 25 i 34 anys i de nacionalitat francesa, acusats de tràfic de drogues. Un dels arrestats va ser enxampat a Vilafant i portava al seu cotxe 4.750 grams de cabdells de marihuana i més de 12 quilos d'haixix, valorats en més de 23.000 euros.

Els altres tres arrestats anaven en un altre vehicle que va intentar fugir de la policia. El cotxe va ser interceptat a la N-II, a l'altura de Figueres. La policia hi va trobar 1.095 euros fraccionats en bitllets de 10 i 20 euros. El 21 de juliol, els arrestats van passar a disposició del jutjat de guàrdia de Figueres, que en va decretar el seu ingrés a presó.

La investigació policial va començar perquè alguns agents van observar que freqüentment diversos cotxes amb matrícula francesa estacionaven de matinada a la urbanització La Solana de Vilafant i que els seus ocupants s'intercanviaven bosses de plàstic.


Davant d'aquests fets, agents de la unitat d'investigació de la comissaria de Figueres van posar en marxa el 20 de juliol un dispositiu per identificar aquests sospitosos.

Cap a les cinc de la matinada una patrulla de paisà va interceptar un home que es dirigia cap al seu turisme, de matrícula francesa, que estava estacionat en un carrer d'aquesta urbanització. Després d'identificar el sospitós, que es va mostrar molt neguitós, van escorcollar el vehicle. Al seu interior hi van trobar cinc bosses de plàstic envasades al buit amb 4.750 grams de cabdells de marihuana i 12,6 quilos d'haixix distribuïts en 25 paquets.
Una quantitat de droga que, segons l'Oficina Central Nacional d'Estupefaents (OCNE), podria arribar a tenir un valor al mercat de 23.275 euros. El noi va quedar detingut per un presumpte delicte contra la salut pública.

Mentre la policia feia aquesta detenció, un altre vehicle amb matrícula francesa que passava pel mateix lloc va accelerar la velocitat en adonar-se de la presència policial. Tot seguit, els agents van alertar les altres patrulles que treballaven en l'operatiu per tal d'interceptar el vehicle que havia fugit a tota velocitat.

Al cap d'una estona, una dotació policial de paisà va localitzar el vehicle a la N-II, en direcció França, a l'altura de Figueres, concretament al punt quilomètric tres.

En el cotxe hi viatjaven tres nois i hi van trobar 1.095 euros, fraccionats en bitllets de 10 i 20 euros i escampats pel terra del lloc del copilot. Tots ells van ser arrestats, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública.

El 21 de juliol, els quatre detinguts, que no tenien antecedents policials a l'Estat Espanyol, van passar a disposició del jutjat de guàrdia de Figueres, que en va decretar el seu ingrés a presó.