Moviment Catalunya adverteix a Iceta que no es disoldran

Marina Geli assegura que estan disposats a arribar a acords

Una de les veus crítiques del PSC, la diputada Marina Geli, ha assegurat que han traslladat al primer secretari socialista, Miquel Iceta, que la nova proposta municipalista Moviment Catalunya "continuarà", que no és "una marca blanca" i que se l'ha de considerar "un actor polític nou".

Tot i això, Geli ha concretat que estan disposats a arribar a acords amb el partit, ja siguin "de complementarietat" o bé acords en alguns temes municipals. Segons Geli, Iceta ha emplaçat els membres de Moviment Catalunya a parlar-ne a partir de la setmana vinent amb el nou secretari de política municipal. La diputada ha confirmat que assistirà al Congrés extraordinari com a convidada però no hi participarà.

"Nosaltres vam crear el Moviment Catalunya, que està composat per persones del PSC i persones que no estan al PSC, i és un moviment que continuarà", ha afirmat Marina Geli el dia abans que se celebri el Congrés extraordinari socialista durant el qual ratificaran Miquel Iceta com a primer secretari del partit i la nova Comissió Executiva.


Marina Geli ha recordat que donen "cert temps" a Miquel Iceta per veure "si hi ha possibilitat de reconstrucció de la unitat socialista". Tot i això, ha explicat que ja han posat en coneixement d'Iceta que Moviment Catalunya s'ha de tenir en compte com un "actor polític nou" i que no és "una marca blanca" del PSC. La diputada ha assegurat que Iceta ha emplaçat els representants de Moviment Catalunya a reunir-se amb el nou secretari de política municipal a partir de la setmana vinent, quan l'executiva ja estigui aprovada.

El nou moviment vol impulsar candidatures a les eleccions municipals sota els eixos de la defensa de la catalanitat i el progrés social i econòmic. Marina Geli ha exposat que Moviment Catalunya està obert a arribar a acords "de complementarietat" amb el PSC o bé a acords en alguns temes municipals. "Ens va dir que en podem parlar a partir de la setmana vinent", ha reiterat Geli.

En virtut d'aquest "marge" concedit a Miquel Iceta, Geli ha confirmat que assistirà al Congrés de dissabte, tot i que ha detallat que no hi participarà. "Aniré a la cloenda en espera de quin inici de redefinició del partit planteja i també dels temes parlamentaris que Iceta també haurà d'encarar", ha conclòs Geli.