Troben gairebé 1.000 plantes de Marihuana en un operatiu a la Font de la Pólvora de Girona

Els dispositiu inicialment era contra el consum il·legal d'electricitat

Operació policial contra el consum il·legal de llum. Aquest dimarts més de cent efectius de la Policia Municipal, la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra, la Unitat Canina i també la d'Investigació van participar en el dispositiu, que tenia com a finalitat desconnectar de la xarxa elèctrica tot un bloc del barri de Font de la Pólvora a Girona. 

De retruc, però, l'operació ha acabat destapant que en quatre dels pisos del bloc es feia cultiu de marihuana. Els agents van arribar al barri a primera hora del matí amb l'objectiu de garantir que els tècnics de la companyia elèctrica poguessin desconnectar de la xarxa tot el bloc -situat al número 12 del carrer Acàcia- sense cap incident. 

La policia també va aprofitar per fer inspeccionar els pisos i a quatre d'ells va detectar que es cultivava marihuana. En total, es van comissar 951 plantes i 750 esqueixos d'aquesta droga, així com també estris diversos per al seu cultiu com bombetes incandescents, extractors o transformadors, entre d'altres. 

Hi ha 22 identificats i la policia està fent indagacions per determinar qui vivia als pisos on es cultivava la droga, per tal d'atribuir-los un delicte contra la salut pública, per tràfic de drogues i per defraudació de fluid elèctric. Un cop identificades, aquestes persones hauran de comparèixer davant la justícia quan siguin requerides 

Segons dades de l'Ajuntament de Girona, el 80% dels pisos d'aquest barri situat als afores de la ciutat tenen la llum punxada.