Detinguts dos homes per sostraure la càrrega de dos camions estacionats

Utilitzaven la tècnica del teloner que van emprar a l'autopista i l'N-II

Agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Figueres i de l’Àrea Regional de Trànsit de Girona van detenir el 27 de juny a Garrigàs i Llers (Alt Empordà), dos homes de 51 i 25 anys, de nacionalitat espanyola i marroquina, un veí de Valls (Alt Camp) i l’altre amb domicili desconegut, com a presumptes autors d’un delicte de robatori i furt d’ús de vehicle a motor i un delicte de furt.
 
La mateixa nit, i amb una hora de diferència, els mossos van detenir dos homes per sostreure la càrrega de dos camions estacionats en àrees de servei de l’AP-7 i la N-II, a l’Alt Empordà.  En tots dos casos, els lladres van trencar amb un objecte punxant la tela dels camions per visualitzar la mercaderia i van sostreure la càrrega mentre el conductor descansava.  
 
La primera de les actuacions es va produir pels voltants de les quatre de la matinada quan els mossos van rebre l’avís que, dins l’àrea de servei de l’Empordà en sentit nord, situada al municipi de Garrigàs, hi havia una furgoneta sospitosa fent voltes entre els camions estacionats.
 
En arribar al lloc, els mossos van localitzar un vehicle amb quatre individus que, en veure la presència policial, van abandonar el vehicle i van sortir corrents en direcció a una riera propera. El agents van comprovar que el cotxe anava carregat amb gran quantitat de pots de cafè que acabaven de sostreure.
 
Després d’una recerca per la zona, els agents van localitzar i detenir un dels homes que s’havia amagat en una zona boscosa. Posteriorment, es va comprovar que el vehicle que portaven els lladres constava com a sostret a Barcelona entre els dies 17 i 22 de juny.
 
La segona actuació es va produir una hora després quan diverses patrulles dels mossos de trànsit de Girona i de seguretat ciutadana de Figueres, van ser alertades que una furgoneta hauria robat part de la mercaderia d’un camió estacionat a l’aparcament del Sol de la N-II, al municipi de La Jonquera.
 
Els agents van fer recerca fins localitzar, al punt quilomètric 760, sentit Figueres, una furgoneta amb dos ocupants que coincidia plenament amb la descripció dels lladres.
 
En veure la presència policial, el conductor va alentir la velocitat i tot seguit van saltar del vehicle i van fugir corrents camp a través. Com que la furgoneta continuava en marxa, va acabar impactant amb la biona.
 
Poc després, els mossos van interceptar i detenir un dels ocupants que s’havia amagat en una riera. Tot seguit, es va comprovar que la furgoneta transportava 23 caixes plenes de roba que, possiblement, acabaven de sostreure d’un camió.
 
Aquella mateixa nit un home va denunciar la sostracció de la seva furgoneta que havia deixat aparcada poques hores abans en un carrer de la població de Figueres. La furgoneta presentava diversos danys, com ara el clausor i el bombí forçat i no tenia una finestra ni l’aparell de ràdio.
 
Les investigacions continuen obertes i no es descarten noves detencions. Ambdós detinguts, a qui els consten nombrosos antecedents, van passar el dia 27 de juny a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.