Un nou vol entre Kazakhstan i Barcelona portarà turistes a Lloret de Mar

Xuclà (CiU) destaca la importància que aquest fet té pel sector turístic de la Costa Brava

El diputat de CiU, Jordi Xuclà, ha anunciat que hi haurà un vol setmanal directe entre Kazkhstan i Barcelona fet que portarà molts turistes a Lloret i al conjunt de la Costa Brava. “El Kazakhstan tindrà un vol xàrter directe entre Almati -capital econòmica del Kazakhstan- i Barcelona. I la majoria dels viatgers escolliran Lloret per passar-hi les seves vacances”. Així ho va destacar el diputat gironí que aquesta setmana va visitar Lloret de Mar on va mantenir reunions amb representants de l’Ajuntament i del sector turístic del municipi.

El portaveu de la comissió d’Afers exteriors també va explicar que s’està  treballant per aixecar els visats a tots els països de l’Est d’Europa; una fita que ja gairebé s’ha aconseguit, però que va quedar aturada per l’esclat de la guerra d’Ucraïna.

Tot i així, el diputat va avançar que sí que s’ha pogut fer a Moldàvia i a Geòrgia. Segons Xuclà “cal tenir en compte tots els països d’aquesta zona perquè alguns d’ells tenen un gran poder adquisitiu, tan alt o més que Rússia. A més, el fet que vinguin de tan lluny fa que passin molts dies a la destinació” va concloure.

A més, Xuclà també va augurar que “de cara a la temporada que encetem serà bona perquè tot i la crisi d’Ucraïna, hi haurà turisme provinent de l’Est i, a més, també es comptarà amb els visitants catalans i espanyols”. Per altre banda, “de cara a la segona quinzena de juliol s’espera un increment de visitants d’alguns països europeus on les escoles encara no han acabat les classes, com pot ser el cas de França o Holanda”.

Xuclà també va explicar que hi ha propostes concretes per millorar la destinació. “Una de destacada  i  que seria molt interessant, segons el sector turístic de Lloret, és que l’aeroport de Girona comptés amb una parada del Tren d’Alta Velocitat, que amb alguns anys de retard, per fi ha arribat a la demarcació de Girona. Una petició que el Govern català ja ha fet al Ministeri de Foment”.

El diputat gironí Jordi Xuclà també va parlar de la feina feta per Lloret, que segons va definir “és molt positiva”. En aquest sentit, va destacar que “el municipi hagi sabut combinar les dues vessants: la turística amb la vida de poble en una ciutat de 40.000 habitants de més d’un centenar de nacionalitats”.